Connect with us

Oh! Media

Apple Akan Berikan iPhone Baharu Jika Peranti Pelanggan Hadapi Kerosakan Teruk

Umum

Apple Akan Berikan iPhone Baharu Jika Peranti Pelanggan Hadapi Kerosakan Teruk

Ini pastinya berita baik buat pengguna Aplle apabila kini pihak Apple telah melonggarkan sedikit syarat mereka dengan membenarkan juruteknik membaiki peranti pelanggan bagi Iphone yang rosak walaupun didapati ia menggunakan bateri daripada pihak ketiga.

Untuk pengetahuan anda, sebelum ini, bagi mereka yang menghantar peranti yang rosak dan didapati menggunakan bateri dari pihak ketiga, Apple tidak akan meneruskan proses pembaikan berkenaan.

Oleh itu, kini ia akan dikuatkuasakan serta merta secara global dan pihak Apple turut akan menggantikan komponen bateri yang original sekiranya didapati menggunakan bateri palsu.

Bagi mereka yang masih dalam tempoh waranti dan peranti mempunyai masalah yang teruk, pihak Apple juga akan bertanggungjawab dan memberikan peranti yang baharu.

+ Baca Respon Pembaca di Facebook Oh! Media.


Oh Media Gaming atau lebih dikenali dengan panggilan OMG merupakan sebuah lagi produk Oh! Media yang ditubuhkan atas dasar minat kami dalam dunia permainan video dan demi menyahut seruan dalam memajukan Sukan Elektronik (e-Sport) di Malaysia.

Banyak yang disediakan OMG hanya untuk korang merasai sendiri pengalaman bermain permainan elektronik seperti Playstation 4, Nintendo Switch, Xbox, Racing Simulator, NesClassic dan banyak lagi.

So, korang yang belum lagi sampai OMG tu boleh terus search Google Maps atau Waze “Oh Media Gaming” dan ikuti kami di Facebook Oh Media Gaming – OMG dan Instagram @ohmediagaming.

Penulis sepenuh masa di Oh! Media. Skop penulisan merangkumi segala aspek terkini & viral.

Comments

Lagi dalam kategori Umum

Trending

ITTIFY

To Top