Connect with us

Oh! Media

Ada Kemungkinan Seorang Pesakit Positif Di Negeri Sembilan Adalah Kes Jangkitan Kali Kedua

Oh! Tidak

Ada Kemungkinan Seorang Pesakit Positif Di Negeri Sembilan Adalah Kes Jangkitan Kali Kedua

Menurut posting yang dimuatnaik oleh Kementerian Kesihatan (KKM) di laman Twitter, ada kemungkinan seorang pesakit yang dilaporkan positif pada hari Sabtu lalu di Negeri Sembilan adalah kes jangkitan kali kedua.

Hal ini terjadi kerana kajian mendapati 80% pesakit sembuh boleh mendapat jangkitan kali kedua. Namun, pihak mereka belum boleh mengisytiharkan mengenai kes di negeri tersebut kerana masih dalam siasatan dan ada kemungkinan juga pesakit itu mempunyai kontak rapat kepada pesakit positif di Indonesia.

Ada kemungkinan seorang pesakit yang dilapor positif pada Sabtu lalu di Negeri Sembilan, adalah kes jangkitan kali kedua. Ini kerana, kajian mendapati 80% pesakit sembuh boleh mendapat jangkitan kali kedua.

Namun, kita belum boleh isytihar kes di Negeri Sembilan itu adalah kes jangkitan kali kedua kerana masih dalam siasatan dan ada kemungkinan juga pesakit itu kontak rapat kepada pesakit positif di Indonesia.

Alamak! Ohmedia takut betul kalau pesakit yang telah sembuh boleh mendapat jangkitan semula. Apapun, semoga Allah melindungi kita semua. Jangan lupa patuhi SOP yang telah ditetapkan dan memakai pelitup muka bila berada di tempat sesak.

OHMEDIA: KITA BELUM MENANG LAGI GAIS!

Kredit: Twitter

+ Baca respon pembaca di Facebook Oh! Media.Penulis sepenuh masa di Oh! Media. Skop penulisan merangkumi segala aspek terkini & viral. Juga memastikan laman media sosial untuk Oh! Media sentiasa berjalan dengan lancar.

Comments

Lagi dalam kategori Oh! Tidak

Trending

ITTIFY

To Top