Connect with us

Oh! Media

10 Gadget Paling Hangat Pilihan Ramai.

Umum

10 Gadget Paling Hangat Pilihan Ramai.

Dalam sedar atau tidak. teknologi zaman sekarang semakin canggih dan sesetangah daripadanya amatlah memerlukannya pada hari ini. hari ini Oh! Geek akan menceritakan 10 Gadget yang paling hot digunakan setakat ini.

ADVERTISEMENT

1) Smart Watch


Untuk sumua pemakai jam tangan diluar sana dan juga pencinta gadget, peranti sekecil ini dapat menambat hati pengguna dengan kecanggihannya. Kebanyakan smart watch dikaitkan dengan smartphone, yang membolehkan pengguna untuk mendapatkan maklumat, memantau kesihatan mereka, dan sudah tentu untuk memeriksa masa, semua tanpa mengangkat telefon mereka.

2) Apple TV, Chromecast


Ini pemain media digital menjadikan mana-mana TV biasa ke dalam TV pintar. Dengan media atas tuntutan yang merupakan yang begitu popular sekarang dengan perkhidmatan seperti iflix dan YouTube, menggunakan ini pemain media digital, keluarga dan rakan-rakan boleh stream rancangan TV kegemaran mereka dan filem di TV pintar mereka bersama-sama.

3) Fitness Tracker

Barangan yang menjadi kegilaan untuk yang menagih kecergasan! Salah satu teknologi yang mana mampu untuk megesan kecergasan serta memantau kadar jantung sesorang, mengira kalori yang dibakar, jarak perjalanan anda serta waktu tidur anda dan banyak lagi. Ianya juga sesuai untuk golongan orang yang kurang bekerja.

4) E-Reader / Tablet

Antara yang menjadi kegilaan si ulat buku masa kini. Dengan saiz dan paparan yang besar dan paparan yang luas. E-reader atau Tablet adalah pilihan bagi mereka! Ia didatangkan dengan keadaan ringan, bateri tahan lama yang mampu bertahan sehingga mencecah ke beberapa hari, serta mereka boleh membaca dalam keadaan yang gelap!

5) Ear phones


Set earphone adalah termasuk didalam senarai gadget yang paling hot digunakan hari ini. Mudah didapati pada harini dengan kualiti yang baik serendah RM 20 sahaja di mana-mana kedai. Selain dapat menghilangkan kebosanan semasa menunggu kenderaan awam, ia dapat menjadikan suasana dikeliling anda sentiasa hidup. 

6) Smart Phone

Gadget yang harini tidak kira usia tua dan muda, peranti yang amat penting pada harini dalam kehidupan seharian kerana ianya bukan sekadar untuk berkomunikasi sahaja malah kemampuannya mampu menpermudahkan dan mencepatkan berita-berita untuk sampai kepada kita dengan wujudnya media social. terdapat pelbagai pilihan dan jenama dari murah hingga ke yang paling mahal mengikut kesesuaian dan kemampuan diri pengguna. 

7) Game console

Tidak terlepas pandang untuk pegemar barangan gadget, permainan konsol antara barangan yang wajib menjadi bahan koleksi mereka. Pilih sama ada X-box jika anda mahu sebuah pusat hiburan media semuanya berbentuk bulat atau PlayStation 4 jika anda suka seseorang itu ke dalam permainan yang serius. Nintendo Wii U juga merupakan satu lagi alternatif yang baik.

8) Laptop

Mac atau PC? Debat itu masih di luar sana … Antara barangan yang hot mampu menandingi smartphone. Jenama dan kapasitinya bergantung kepada penggunanaya sama ada untuk kegunaan kerja ataupun bermain game. Majoriti pada masa kini pengguna komputer riba semakin berkurangan dengan wujudnya smartphone akan tetapi ia akan diperlukan juga sekiranya melibatkan kerja-kerja yang berat seperti viedo editing, design dan lain-lain. 

Penjinak sepenuh masa di Oh! Media. Telah mencipta Oh! Media sejak dari dalam perut mak lagi. Hi Awak!

Comments

Lagi dalam kategori Umum

30 Hari Paling Trending

To Top