Connect with us

Oh! Media

Tak Pasal-Pasal Kena Tarik, Lelaki Ini Mohon Maaf Lompat Pagar Orang Utan Demi ‘Content’

Trending

Tak Pasal-Pasal Kena Tarik, Lelaki Ini Mohon Maaf Lompat Pagar Orang Utan Demi ‘Content’

Baru-baru ini viral di media sosial tindakan tidak bertanggungjawab seorang pengunjung zoo apabila dengan sengaja ‘mengacah-acah’ orang hutan sehingga menimbulkan kemarahan haiwan itu.

ADVERTISEMENT

BACA: Sakan Menyakat, Lelaki Kena Tarik Dengan Orang Utan Meraung Minta Tolong

Orang utan yang berada di dalam sangkar bertindak memegang kaki pengunjung itu dengan sekuat hati sehingga lelaki itu meronta-ronta meminta pertolongan orang untuk dilepaskan.

Memetik laporan Tribun News, kejadian ini berlaku di Zoo Kasang Kulim Kampar Riau Indonesia. Penjaga zoo yang dikenali sebagai Desrizal berkata lelaki itu melompat masuk ke kandang orang utan demi ‘content’ tanpa keizinan sesiapa.

Kejadian pada Senin siang, pengunjung tersebut melompat ke pagar pembatas kandang orangutan demi mengambil video tanpa izin petugas.

Selain lompat pagar, lelaki itu juga telah menendang orang utan untuk melepaskan diri. Lelaki yang dikenali sebagai HA itu bagaimanapun telah memohon maaf.

Penjaga zoo menasihati orang awam supaya tidak melanggar peraturan zoo untuk keselamatan bersama. Mereka tidak mahu kejadian seperti ini berulang lagi di masa hadapan.

Kredit: Tribun News

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh!Media.

Lagi dalam kategori Trending

Ke Atas