Connect with us

Oh! Media

Posmen Digantung Kerja Jumpa Pemilik Anjing, Mohon Maaf & Berdamai Cara Baik

Trending

Posmen Digantung Kerja Jumpa Pemilik Anjing, Mohon Maaf & Berdamai Cara Baik

Baru-baru ini tular di media sosial video berdurasi 21 saat menunjukkan seorang lelaki dalam pakaian seragam Pos Malaysia melastik seekor anjing. Perbuatan tersebut telah mengundang rasa marah orang ramai sehingga dia telah diambil tindakan gantung tugas oleh majikan.

ADVERTISEMENT

BACA: Pos Malaysia Bertindak Menggantung Kerja Posmen Yang Didakwa Melastik Seekor Anjing

Terbaru, menerusi perkongsian video di Instagram, Shahrol Shiro memaklumkan posmen dan pemilik anjing telah pun berdamai. Posmen yang dikenali dengan nama Dollah bersama beberapa orang telah bertemu mata memohon maaf di atas perbuatannya.

Katanya lagi, kunjungan mereka telah disambut baik oleh En Siva dan Puan Magesh. Mereka juga dilayan dengan penuh kemesraan sehingga titik penyelesaian ditemui.

Saya mohon maaf sangat. Abang tahu la kerja pos gaji bukan besar mana. Saya takut hilang saya punya karier. Saya minta maaf bang.

Menerima permohonan maaf tersebut, En Siva tidak mahu memanjangkan isu dan memahami tugas posmen yang berdepan dengan tekanan serta cuaca yang tidak menentu.

Bersimpati dengan nasib yang menimpa posmen tersebut, Shahrol memohon pihak syarikat menarik semula hukuman gantung kerja memandangkan dia mempunyai keluarga yang perlu disara. Dollah juga telah belajar daripada kesilapan dan benar-benar menyesal.

Kredit: Shahrol_Shiro

+ Baca respon pembaca di Facebook Oh! Media

Comments

Lagi dalam kategori Trending

Ke Atas