Connect with us

Oh! Media

Polis Kesan Individu Langgar SOP, Berpelukan Ketika AJL36

Trending

Polis Kesan Individu Langgar SOP, Berpelukan Ketika AJL36

Anugerah Juara Lagu ke-36 (AJL36) baru saja melabuhkan tirai beberapa hari lepas dan semua penyanyi yang berentap telah memberikan yang terbaik pada malam itu.

ADVERTISEMENT

BACA : Sekumpulan Orang Gila X Shila Amzah Juara AJL36

Ketika penyampaian anugerah berlangsung, pasti ramai peserta dan juga peminat disana yang meraikan kemenangan sambil berpelukan, betul tak?

Menurut laporan Harian Metro, disebabkan itu sekumpulan individu yang berpelukan pada malam tersebut dikesan pihak polis dan perkara ini dikatakan sendiri Timbalan Ketua Polis Daerah Dang Wangi, Superintendan Naazron Abdul Yusof.

Bahagian Siasatan Jenayah telahpun diarahkan untuk menjalankan siasatan lanjut dan semua individu terbabit sudah dipanggil bagi membantu siasatan atas kesalahan tidak mematuhi prosedur operasi standard (SOP) Pelan Pemulihan Negara (PPN) Fasa Empat.

Kesalahan itu dikesan kerana tidak mematuhi penjarakan fizikal seperti yang terkandung dalam arahan PPN Fasa Empat.

Tawaran kompaun RM1,000 sudah dikeluarkan kepada setiap individu terbabit mengikut Peraturan 17(1) Peraturan-Peraturan Pencegahan dan Pengawalan Penyakit Berjangkit (Langkah-Langkah Dalam Kawasan Tempat Jangkitan).

Tahu ramai yang seronok malam tu, tapi janganlah lupa SOP yang telah ditetapkan kerajaan. Ianya untuk diri kita juga kan. Korang rasa siapa yang kena kompaun?

Kredit: Harian Metro

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media.

Lagi dalam kategori Trending

Ke Atas