Connect with us

Oh! Media

Pihak Pendakwaan Mohon Keadaan Mental Tertuduh Bunuh Isteri Dan Anak Disiasat

Trending

Pihak Pendakwaan Mohon Keadaan Mental Tertuduh Bunuh Isteri Dan Anak Disiasat

Awal Julai lalu, gempar mengenai tindakan seorang lelaki yang didakwa mengelar leher isteri dan anaknya sendiri sehingga maut. Lelaki itu juga dirakam menunggang motosikal dalam keadaan berbogel selepas kejadian.

ADVERTISEMENT

BACA: Lelaki Tergamak Bunuh Anak Dan Isteri, Lari Naik Motosikal Sambil B*gel

Terbaru, Harian Metro melaporkan tertuduh Mohamad Amir Nazri Mohd Adam dilihat terpinga-pinga dan sugul ketika pertuduhan dibacakan ke atasnya di Mahkamah Majistret Johor Bahru hari ini.

Untuk pertuduhan pertama, Mohamad Amir didakwa membunuh isterinya, Hajar Nursyahirin Rosman. Manakala pertuduhan kedua, tertuduh didakwa membunuh anak lelakinya, Hans Mohamad Thaqeef.

Kedua-dua kesalahan itu dilakukan di sebuah rumah di Jalan Dewasa Kampung Bakar Batu, pada 11.30 pagi dan 11.40 pagi, 4 Julai lalu.

Tertuduh yang memakai baju T hitam dan seluar biru hanya menjawab faham selepas pertuduhan itu dibacakan di depan Majistret Mohd Zulhilmi Ibrahim.

Foto: Harian Metro (Nur Aisyah Mazalan)

Timbalan Pendakwa Raya, Muhammad Qaiyyum Ramlan tidak menawarkan sebarang jaminan kepada tertuduh dan memohon tarikh sebutan kedua bagi membolehkan pihaknya mendapatkan laporan bedah siasat dan DNA.

Pihak pendakwaan juga memohon supaya tertuduh dihantar ke Hospital Permai bagi menyiasat keadaan mentalnya.

Majistret membenarkan tertuduh dihantar ke Hospital Permai untuk menjalani pemeriksaan tahap mental sebagaimana yang dimohon pihak pendakwaan.

Untuk kes ini, tertuduh disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman mati jika didapati bersalah.

Kredit: Harian Metro

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh!Media.

Comments

Lagi dalam kategori Trending

30 Hari Paling Trending

Ke Atas