Connect with us

Oh! Media

Pekerja Pasar Raya Didakwa Pijak Kanak-Kanak Lelaki Hingga Maut

pekerja pasar raya

Trending

Pekerja Pasar Raya Didakwa Pijak Kanak-Kanak Lelaki Hingga Maut

Sering kali kita mendengar kes pembunuhan ke atas kanak-kanak kecil yang tidak berdosa. Kejadian di Rompin, Pahang, seorang kanak-kanak lelaki meninggal dunia akibat dibunuh oleh seorang pekerja pasar raya.

ADVERTISEMENT

BACA: Ibu Saudara Kanak-Kanak Jatuh Tingkat 16 Ditahan, Ada 5 Rekod Jenayah

Menerusi laporan Kosmo, pekerja pasar raya itu telah didakwa di Mahkamah Majistret atas tuduhan membunuh kanak-kanak lelaki yang berada di bawah jagaannya.

Dikenakan hukuman gantung jika sabit kesalahan

pekerja pasar raya

Tertuduh hanya mengangguk faham dan tidak membuat sebarang pengakuan selepas pertuduhan dibacakan jurubahasa dihadapan Majistret Wahidah Zainal Abidin.

Kejadian pembunuhan itu berlaku di kampung Janglau, jam 2 pagi pada 11 November lalu mengakibatkan mangsa, Adam, meninggal dunia. Tertuduh didakwa mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan yang boleh dijatuhkan hukuman gantung sampai mati jika sabit kesalahan.

Semoga keadilan menyebelahi Adam, mangsa pembunuhan ini. Semoga Allah beri ketabahan buat keluarga Adam untuk menerima ujian yang menimpa keluarganya. Semoga yang tertuduh dikenakan tindakan yang setimpal dengan tindakan yang dilakukan itu.

Jika anda rasa tidak mampu untuk menjaga kanak-kanak, janganlah buat perkara terkutuk sebegini kerana ianya tidak mendatangkan sebarang faedah.

Kredit: Kosmo

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media

Comments

Lagi dalam kategori Trending

30 Hari Paling Trending

Ke Atas