Connect with us

Oh! Media

“Hidup Sebagai Pemain Bola, Bila Menang Semua Indah Kata-Kata”

Trending

“Hidup Sebagai Pemain Bola, Bila Menang Semua Indah Kata-Kata”

Susulan kekalahan pasukan kebangsaan ke atas Singapura Sabtu lalu, Aidil Zafuan Abdul Radzak menjadi mangsa cemuhan apabila dia dipersalahkan.

ADVERTISEMENT

Malah, ada penyokong bola sepak yang bertindak keterlaluan dengan menyunting wajah Aidil menyamai muka pemain Manchester United, Harry Maguire.

Difahamkan, Harry Maguire adalah pemain antarabangsa yang sering dikritik gara-gara kerap melakukan kesilapan mudah.

Perkara itu telah mendapat perhatian adik beradik kembar Aidil Zafuan sendiri iaitu Zaquan Adha. Menerusi satu hantaran di Instagram, Zaquan menyifatkan itu adalah hakikat sebenar pemain bola sepak yang hanya dipuji apabila menang. Apabila kalah pula, ada yang sampai edit muka.

Pemilik pasukan Johor Darul Ta’zim (JDT), Tunku Mahkota Johor (TMJ), Tunku Ismail Sultan Ibrahim turut meninggalkan komen di hantaran itu mempertahankan Aidil Zafuan.

Menurut TMJ, pemikiran segelintir penyokong bola sepak kini masih berada di tahap yang rendah. Mereka seolah-olah lupa pengorbanan dan kejayaan setiap pemain yang pernah mewakili negara.

Terdahulu, penyokong menuduh Aidil lambat menutup ruang sehingga membolehkan pemain Singapura, Ikhsan Fandi menjaringkan gol.

Kredit: Instagram Zaquan Adha | Harian Metro

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh!Media.

Lagi dalam kategori Trending

30 Hari Paling Trending

Ke Atas