Connect with us

Oh! Media

‘Doakan Akak Dapat Zuriat’ – Tak Sangka Ada RM1k Dalam Sampul, Hajat Pelanggan Buat Rider Terharu

Trending

‘Doakan Akak Dapat Zuriat’ – Tak Sangka Ada RM1k Dalam Sampul, Hajat Pelanggan Buat Rider Terharu

Setiap pasangan yang berkahwin semestinya mengimpikan kehadiran zuriat sebagai penyeri rumah tangga. Anak kecil bukan sahaja menjadi pengikat kasih sayang malah mampu mengajar ibu bapa erti tanggung jawab yang sebenarnya.

ADVERTISEMENT

Namun, tidak semua dikurniakan rezeki zuriat seawal tahun pertama perkahwinan. Seperti kisah yang dikongsi penghantar makanan ini, dia menerima ‘upah’ RM 1000 daripada seorang pelanggan yang benar-benar ikhlas. Pelanggan tersebut menyatakan hajat supaya rider tersebut mendoakannya dikurniakan anak tidak lama lagi.

Alhamdulillah rezeki petang tadi. Terkejut macam nak melompat dari moto pon ade tadi. Terharu dan rasa sedih. Syukur dalam gembira pon ade tadi sebab tak jangka nilai yg diberi sebanyak itu.

Sebab selalu jugak customer bg tips dalam sampul ni cuma kalini terkejut bila bukak sampul tu. Mohon kawan-kawan rider ku untuk doakan akak ni semoga cepat dapat zuriat dgn izin Allah S.W.T..In Sha Allah..

Menurut lelaki yang dikenali sebagai Muhammad Faris Faizul ini, dia tidak menyangka sampul yang diletakkan di atas meja putih itu berjumlah RM1000.

Sebelum ini dia pernah juga mendapat tips tambahan namun tidaklah sebanyak itu. Walau bagaimanapun dia sangat bersyukur dan berdoa semoga Allah SWT memakbulkan doa pelanggan tersebut.

Kredit: Muhammad Faris Faizul

+ Baca respon pembaca di Facebook Oh! Media

Comments

Lagi dalam kategori Trending

Ke Atas