Connect with us

Oh! Media

Bukan Edit! Kecoh Gambar Pemain Bakal Juaral EPL Tonton Omar Dan Hana

omar dan hana

Oh! Islam

Bukan Edit! Kecoh Gambar Pemain Bakal Juaral EPL Tonton Omar Dan Hana

Memang tidak dapat dinafikan lagi bahawa animasi tempatan kita sudah mula dikenali dan ditonton seluruh dunia. Ini dapat dilihat dari kejayaan animasi seperti Upin Ipin, Boboiboy dan Ejen Ali yang berjaya menembusi pasaran antarabangsa.

ADVERTISEMENT

BACA: Indonesia Dakwa Animasi Upin & Ipin Adalah Alat Propaganda Dari Malaysia?

Terbaru, kecoh di media sosial apabila tersebar gambar menunjukkan penyerang pasukan bola sepak Manchester United, Paul Pogba sedang menonton animasi dari Malaysia, Omar dan Hana.

Gambar yang tersebar itu pada awalnya disangkakan tipu dan tidak benar, tetapi melihat sendiri di Instagram Pogba, ternyata ia memang dikongsikan Pogba.

Pogba layan Omar dan Hana dekat TV baru

Pogba dilihat berkongsi TV TCL C72 dengan skrin bersaiz XXL baru diterimanya. Pogba merasakan dirinya seperti sedang menonton pawagam kerana skrin yang sangat besar. Bagaimanapun, tak sangka pula bintang MU ini memilih untuk menonton Omar & Hana.

Omar & Hana pun terkejut lihat gambar yang dikongsi Pogba

Animasi Omar dan Hana sememangnya menjadi pilihan untuk ditonton anak-anak beragama Islam kerana ia memfokuskan kepada kandungan islamik serta berkongsi pelbagai info tentang keindahan Islam.

Omar & Hana turut wujudkan tanda #PogbaOmarHanaChallenge dan mengajak semua peminatnya untuk bergaya seperti Pogba. Penyertaan dengan kapsyen yang menarik berpeluang menangi barangan eksklusif Omar & Hana.

Paul Pogba seorang beragama Islam

Apa yang dikongsikan Pogba ini tidak pelik kerana dia sudah memiliki keluarga dan anak serta memang beragama Islam. Jadi sudah tentu animasi islamik menjadi pilihan terbaik untuk anak-anak.

Kredit: Instagram

+ Baca respon pembaca yang di Facebook dan Telegram Oh! Media.

Lagi dalam kategori Oh! Islam

Ke Atas