Connect with us

Oh! Media

Buat Muka ‘Seringgit’ Depan Pesakit, Wanita Luah Rasa Tak Puas Hati Dengan Layanan Doktor

Trending

Buat Muka ‘Seringgit’ Depan Pesakit, Wanita Luah Rasa Tak Puas Hati Dengan Layanan Doktor

Tular di TikTok semalam luahan seorang wanita yang tidak puas hati dengan layanan kurang memuaskan doktor ketika menerima rawatan di klinik kesihatan (KK).

ADVERTISEMENT

BACA: Konon Tak Dapat Guna MyUbat, Pesakit ‘Ajar’ Ahli Farmasi, Terus Report KKM

Menerusi perkongsian itu, Sri Idrina berkata layanan yang diberikan doktor acuh tidak acuh seolah-olah dia datang hanya untuk mendapatkan sijil cuti sakit.

@sri_idrina #klinikkesihatankualalumpur #klinikkerajaan #taknaklayan ♬ original sound – SriIdrina

Katanya, dia berasa sakit di bahagian bahu serta leher selama berbulan-bulan menyebabkan dia mahu mendapatkan rawatan secara terperinci di klinik kerajaan.

Difahamkan dia sudah ke klinik swasta tetapi doktor hanya memberikan ubat tahan sakit yang mahal, masalah sakit bahunya tidak juga sembuh.

Wanita ini beranggapan jika ke klinik kerajaan kesakitan yang dihadapinya akan dirujuk kepada pakar dan rawatan sebetulnya diberikan. Namun sangkaannya meleset apabila doktor melayannya ‘nak tak nak’.

@sri_idrina #klinikkesihatan #doctor #klinikkerajaan ♬ original sound – SriIdrina

Di hantaran lain, wanita ini mengakui silap melabelkan semua doktor begitu, tetapi berdasarkan pengalaman kebanyakan doktor suka buat muka ‘seringgit’ depan pesakit.

Katanya lagi, baru cakap sikit doktor dah mula menulis preskripsi ubat menyebabkan dia berasa kecewa. Setakat ini perkongsiannya itu telah mendapat lebih 1.5juta tontonan di laman TikTok.

Di ruangan komen, ada yang bersetuju dan tidak bersetuju dengan ketidakpuasan hati wanita ini. Iyalah, masing-masing ada pengalaman tersendiri kan? Korang pula macam mana?

Kredit: TikTok Sri_Idrina

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh!Media.

Lagi dalam kategori Trending

30 Hari Paling Trending

ohmedia telegram group
Ke Atas