Connect with us

Oh! Media

“Berapa Kena Bayar?” – Netizen Pertikai Kesahihan Cerita Pengurus Media Sosial Noor Kartini

noor kartini

Trending

“Berapa Kena Bayar?” – Netizen Pertikai Kesahihan Cerita Pengurus Media Sosial Noor Kartini

Masih lagi heboh mengenai kes Noor Kartini yang dikecam ramai apabila memuat naik ayat yang seperti mempersoalkan sistem raja perlembagaan menerusi Insta Story miliknya kelmarin.

ADVERTISEMENT

Walaubagaimanapun, ibu Neelofa itu telah pun tampil memohon maaf selain menjelaskan bahawa entri itu dibuat oleh pengurus media sosialnya dan dia langsung tidak tahu menahu mengenainya.

BACA: Selar Sistem Raja Perlembagaan, Noor Kartini Minta Maaf Dan Perjelas Ia Kecuaian Staf Media Sosial

Malah staf berkenaan iaitu Zulshafiqah turut memuat naik permohonan maaf atas kesilapannya itu. Namun dia menegaskan bahawa penulisan tersebut bukanlah ditulis olehnya mahupun Noor Kartini tapi sebaliknya diambil daripada sumber lain sebagai rujukan peribadi sahaja.

View this post on Instagram

A post shared by Eyka (@zulshafiqah)

Meskipun sudah memohon maaf, namun rata-rata netizen seperti tidak mempercayai dengan cerita Zulshafiqah berkenaan. Bertambah menghairankan kerana akaun Instagram miliknya itu nampak kosong dan tidak menggambarkan seperti dia bekerja dengan keluarga Noor Kartini.

Walaupun ruangan komen entri berkenaan ditutup, netizen sempat meluangkan masa di entri lain pengurus media sosial tersebut dan mempersoalkan kredibiliti insiden berkenaan.

noor kartini noor kartini noor kartini noor kartini noor kartini noor kartini noor kartini noor kartini

Habis netizen selongkar semua…

Kredit: Instagram

+ Baca respon pembaca di Facebook Oh! Media

Comments

Lagi dalam kategori Trending

Ke Atas