Connect with us

Oh! Media

Teruk Dikecam! Ibu Neelofa Ambil Keputusan Batal Permohonan Harimau Menangis

Oh! Artis

Teruk Dikecam! Ibu Neelofa Ambil Keputusan Batal Permohonan Harimau Menangis

Beberapa hari ini kecoh di media sosial tentang ‘Harimau Menangis’ melibatkan ibu kepada Neelofa iaitu Noor Kartini Noor Mohamed yang dikatakan telah memohon cap dagang bagi penggunaan nama itu.

ADVERTISEMENT

BACA: ‘Jenama Harimau Menangis Yang Dimohon Belum Diluluskan, Belum Jadi Hak Ekslusif’ – MyIPO

Setelah mendapat respon dari pihak MyIPO sendiri, Noor Kartini secara tiba-tiba membuat keputusan untuk membatalkan permohonan.

Saya memohon maaf dan sedar akan kekhilafan terjadi dan berharap keputusan yang saya buat hari ini dapat menjelaskan dan meredakan keadaan.

Saya membuat keputusan untuk membatalkan permohonan ‘trademark’ nama Harimau Menangis dengan secepat mungkin. – Katanya.

Noor Kartini juga menjelaskan tujuan asal untuk trademark hanyalah untuk melindungi perniagaan miliknya dan juga semua ejen yang terlibat kerana ada masalah produk tiruan di luar sana dan menegaskan tiada niat untuk menutup rezeki mana-mana pihak.

Saya percaya rezeki kita masing-masing datangnya daripada Allah SWT. Diharap dengan penjelasan ini isu ini selesai dan tidak berpanjangan. – Harapnya.

Rasanya tindakan yang diambil Noor Kartini ini sangat tepat kerana ada cara lain yang boleh kita lakukan untuk melindungi jenama kita. Lagipun penggunaan nama ‘Harimau Menangis’ sangat meluas dan terlalu ramai yang menggunakan nama itu. Semoga semuanya dapat diselesaikan dengan baik.

Kredit: Harian Metro

+ Baca respon pembaca yang di Facebook Oh! Media.

Comments

Lagi dalam kategori Oh! Artis

30 Hari Paling Trending

Ke Atas