Connect with us

Oh! Media

Bekas Diplomat Berusia 78 Tahun Ditahan Miliki Lebih 100 Pokok Ganja Hidup Di Perkarangan Rumah

Trending

Bekas Diplomat Berusia 78 Tahun Ditahan Miliki Lebih 100 Pokok Ganja Hidup Di Perkarangan Rumah

Seorang bekas diplomat yang berusia 78 tahun ditahan bersama anaknya selepas kira-kira 100 pokok ganja yang ditanam ditemui di perkarangan rumah mereka di Janda Baik, Pahang.

ADVERTISEMENT

BACA: Mangsa Buntu Rumah Tiba-Tiba Kena Dua Das Tembakan Senapang Angin

Menurut The Star, bekas diplomat itu ditahan ketika satu serbuan dilakukan pada Sabtu (21 Mei) manakala anak lelakinya yang berusia 53 tahun ditahan di Shah Alam pada Isnin (23 Mei).

Serbuan dilakukan pihak polis kira-kira jam 6 petang pada Sabtu dan menemui kira-kira 100 pokok dipercayai pokok ganja yang ditanam di sekitar kawasan itu.

Perkara ini disahkan sendiri Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik (JSJN) Bukit Aman, Datuk Ayob Khan Mydin Pitchay .

Kami merampas pokok ganja dan beberapa barangan lain. Ketika ini, JSJN sedang menyiasat bagaimana suspek berjaya mendapatkan bekalan untuk menanam pokok ganja. Kami juga sedang menyiasat peranan yang dimainkan oleh kedua-dua lelaki dalam perkara ini.

Ketua Polis Pahang Komisioner Datuk Ramli Mohamed Yoosuf dijangka akan mengeluarkan kenyataan dan butiran lanjut mengenai kes ini pada Selasa.

Kredit: The Star

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media

Lagi dalam kategori Trending

30 Hari Paling Trending

Ke Atas