Connect with us

Oh! Media

“10 Tahun Masih Cakap Lebih Tapi..” – TMJ Anggap Tiada Makna Menang Kalau Padang Teruk

tmj

Trending

“10 Tahun Masih Cakap Lebih Tapi..” – TMJ Anggap Tiada Makna Menang Kalau Padang Teruk

Siapa tak bangga bila pasukan bola sepak negara kita, Harimau Malaya berjaya mencatat kemenangan di mana baru-baru ini kita berjaya menewaskan Kemboja 4-0 dalam aksi persahabatan.

ADVERTISEMENT

Bangga memang bangga tapi rasa bangga tu sedikit hilang lepas lihat keadaan padang Stadium Nasional Bukit Jalil (SNBJ). Perkara ini turut disuarakan Tunku Ismail Sultan Ibrahim (TMJ) yang merasakan tidak ada makna menang kalau padang teruk.

Memetik laporan Harian Metri, TMJ sekali lagi tampil mengecam keadaan permukaan padang yang masih di takuk lama dengan hanya menggunakan rumput jenis Cow Grass.

Lumrah bola sepak tanah air, 10 tahun masih tak serik. 10 tahun masih cakap lebih tetapi masih cow grass.

Tetapi hanya segelintir yang bermain bunga api setiap tahun. Hanya segelintir yang mempunyai stadium yang canggih dan hanya segelintir yang berjaya dengan pelbagai kejayaan. – Tulis TMJ di ruangan komen.

Sebelum ini pihak Perbadanan Stadium Malaysia (PSM) dalam satu kenyataan mengesahkan akan memulakan kerja-kerja penukaran rumput jenis Zeon Zoysia pada awal tahun depan. TMJ turut telah memberikan penajaan untuk penukaran rumput jenis ini dengan nilai RM1.4 juta.

Kredit: Harian Metro

 + Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh!Media.

Lagi dalam kategori Trending

30 Hari Paling Trending

Ke Atas