Connect with us

Oh! Media

Pengiring VIP Didakwa Sepak Cermin Sisi Kereta Orang Awam Kerana Lambat Beri Laluan?

vip

Oh! Tidak

Pengiring VIP Didakwa Sepak Cermin Sisi Kereta Orang Awam Kerana Lambat Beri Laluan?

Baru-baru ini tular di laman Twitter, satu perkongsian oleh seorang pengguna yang menceritakan pengalaman apabila cermin sisi sebeleh kanan kereta dirosakkan oleh pengiring kenamaan atau VIP.

ADVERTISEMENT

Menerusi ciapan tersebut, difahamkan kejadian berlaku di leburaya Elite sewaktu dia sedang berada di lorong kanan dan tidak menukar lorong walaupun menyedari kehadiran rombongan kenamaan tersebut.

Mangsa bukan sengaja lambat tukar lorong

Namun, tindakannya itu tidak disengajakan oleh kerana terdapat kenderaan lain yang berada di lorong sebelah yang menyebabkan dia sukar untuk menukar lorong dengan segera.

Konvoi VIP ini cuba merosakkan kereta saya sebab saya tak pergi ke lorong kiri. Saya tak tahu sama ada polis atau bodyguard yang memukul cermin sisi saya.

Meninjau diruangan balas pada ciapan tersebut, rata-rata netizen turut meluahkan bahawa mereka juga pernah berhadapan dengan situasi yang sama.

Selalu jadi macam ni, diorang paksa kita keluar dari lorong kita, tak sempat nak buat dengan selamat, panik sebab diorang kasar dan tidak sabar. – Tulis seorang pengguna Twitter.

@PDRMsia tolong jawab, jangan kata convoy VVIP tu ada tugasan penting.. kami pun ada tugasan penting. – Tulis seorang netizen.

Setakat ini masih belum ada lagi sebarang kenyataan dari mana-mana pihak.

Kredit: Twitter

+ Baca respon pembaca yang di Facebook dan Telegram Oh! Media.

Lagi dalam kategori Oh! Tidak

30 Hari Paling Trending

Ke Atas