Connect with us

Oh! Media

Oh! Tidak

Penghantar Makanan Terkejut Dapat Tip RM500, Pulangkan Semula Pada Pelanggan

Selalunya pelanggan bagi tip untuk penghantar makanan tak lebih dari RM50 tapi kali ini ada yang kata pernah terima sampai RM500. Biar betul?

BACA: “Ini Flat T20 Ke Ni” – Penghantar Makanan Bengang Penghuni Pasang Jeriji Dekat Setiap Tingkat

IKLAN

Menerusi hantaran di X, seorang penghantar makanan menceritakan pengalamannya menerima tip yang banyak walaupun makanan yang dihantar sudah dibayar.

Katanya, pelanggan itu terus masuk ke rumah walaupun dia dah jelaskan makanan itu sudah dibayar.

Korang dapat tips paling banyak berapa RM? Aku… RM500. Aku ingat RM2, RM3 sekali 500 mat.

Kisahnya aku hantar satu order nie… Yang order anak dia..

Aku tanya dia, duit nie untuk apa? Dia jawab untuk bayar makanan.

Dia juga berkata mungkin aunty tersebut tak sihat sampai boleh bagi duit itu kepadanya.

Terkejut selepas terima duit sebanyak itu, dia terus menghantar mesej kepada anak wanita itu dan menyertakan bukti dia sudah pulangkan wang tersebut.

Saya sudah letak dalam peti surat.. Nanti amik.

Baiknya abang ni.. Mungkin kalau orang lain, mesti duit tu dah diambil. Semoga rezekinya makin melimpah lepas ni.

Kredit: Aplikasi X

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media.

Penulis separuh masa Oh! Media berkaitan isu trending dan hangat.

Lagi dalam kategori Oh! Tidak

Ke Atas