Connect with us

Oh! Media

“Mereka Hanya Ketawa” – Wanita Kesal Aduan Tikus Berkeliaran Diabaikan Pekerja Kedai Makan

Oh! Tidak

“Mereka Hanya Ketawa” – Wanita Kesal Aduan Tikus Berkeliaran Diabaikan Pekerja Kedai Makan

Umum mengetahui, jika seseorang ingin memilih kedai makan untuk menjamu selera, sudah pastinya faktor kebersihan akan menjadi perkara utama dalam pemilihan sesuatu premis.

ADVERTISEMENT

BACA: Najis Tikus Dijumpai Di Kedai Roti, JKNPP Arah Penutupan Kedai!

Bukan untuk memilih, namun setiap individu mempunyai hak untuk menentukan premis mana yang ingin dituju dan sudah menjadi tanggungjawab setiap peniaga bagi memastikan kebersihan kedai mereka mencapai tahap memuaskan.

Selain itu, perkara tersebut juga penting bagi menjamin keselamatan serta kesihatan para pelanggaan sekaligus mengelakkan sebarang insiden tidak dingini berlaku.

Tikus berkeliaran dalam premis, wanita kecewa aduan diabaikan

Cuba bayangkan jika kita sedang membeli makanan dan ternampak tikus berkeliaran sudah pasti akan timbul rasa kurang senang untuk meneruskan pembelian.

Namun, perkara tersebut turut berlaku kepada seorang wanita apabila dirinya melihat beberapa ekor tikus yang sedang berkeliaran dalam sebuah premis terkemuka.

Menerusi perkongsian di laman Twitter, kejadian dipercayai berlaku di sebuah kedai makan Teppanyaki yang terletak di Pavilion Kuala Lumpur.

Menurutnya, dia mengakui telah memaklumkan kepada pekerja kedai mengenai perkara tersebut, namun mereka tidak melakukan tindakan sewajarnya.

Hal itu kerana pekerja tersebut dipercayai hanya memandang ke arah tikus itu sambil ketawa sebelum meneruskan pekerjaan. Perkara itu jelas menimbulkan rasa kecewa wanita berkenaan.

Tambahnya, dia juga turut menasihati orang ramai supaya lebih berhati-hati terhadap perkara tersebut oleh kerana banyak kematian dilaporkan berlaku akibat daripada kencing tikus.

Netizen beri pelbagai reaksi

Menjengah pada ruangan komen, rata-rata netizen turut menzahirkan rasa kecewa terhadap perkara itu selain berharap tindakan sewajarnya dikenakan kepada premis tersebut.

Setakat ini, perkongsian itu telah mencapai lebih daripada 2,000 tanda suka serta mendapat 3,667 tweet semula.

Kredit: Twitter Azwin Shafinaz

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media

Penulis di Oh! Media berkaitan isu-isu terkini dan hiburan di media sosial yang mampu memberikan manfaat serta membuka peluang kepada rakyat Malaysia agar sentiasa mengetahui isu semasa dengan lebih pantas.

Comments

Lagi dalam kategori Oh! Tidak

30 Hari Paling Trending

Ke Atas