Connect with us

Oh! Media

Macam Jadi Trend Pula Wanita Berniqab Buat ‘Live’ Dengan Suara Manja Dan Menggoda, Siapa Tegur Kena ‘Block’

berniqab

Oh! Tidak

Macam Jadi Trend Pula Wanita Berniqab Buat ‘Live’ Dengan Suara Manja Dan Menggoda, Siapa Tegur Kena ‘Block’

Apa dah jadi ni? Undang-undang agama negara kita tak boleh ambil apa-apa tindakan ke dengan manusia macam ni? Kandungan TikTok yang dihasilkan orang Malaysia sudah semakin baik sejak beberapa tahun ni tapi sekarang muncul pula orang yang mula merosakkannya. Sekarang timbul pula isu wanita berniqab.

ADVERTISEMENT

Kalau korang perasan, sekarang macam dah jadi trend buat live TikTok tengah pagi buta lepas tu tunjuk aset semata-mata nak dapat gift.

Terbaru, serorang pengguna TikTok niqabis melenting kerana tak boleh terima teguran daripada orang ramai. Rata-rata melihat dirinya telah merosakkan pakaian baik, tidak beradab dan seperti hilang perasaan malu.

Nak kata cari makan dekat TikTok? Tak nampak gaya macam nak cari makan, tapi nampak gaya nak menggedik saja. Kena tegur sikit, mulalah meroyan, melenting.

Berdasarkan rakaman tersebut, wanita niqabis itu menyelar individu yang menegurnya dan berkata terpulang kepadanya untuk menggedik atau tidak.

Aku punya live aku galak ke aku gedik ke itu masalah aku bukan masalah hang. Hang lek-lek sudah la. – Kata wanita niqabis.

Makin ramai wanita buat live TikTok tergedik-gedik untuk dapatkan views dan gift

Wanita ini kemudian melakukan teguran melalui Facebook tentang sikap segelintir TikTokers niqabis. Katanya, dia pernah menegur seorang niqabis yang membuat live disaksikan ramai lelaki namun tiba-tiba telah disekat oleh wanita tersebut.

Kredit: TikTok

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media.

Lagi dalam kategori Oh! Tidak

Instagram TiktokFacebook Twitter YouTube Telegram Whatsapp

30 Hari Paling Trending

Ke Atas