Connect with us

Oh! Media

pendakwah bebas

Oh! Tidak

“Kerap Merepek Dan Baca Hadith Palsu..” Pensyarah Tegur Ustaz Selebriti

Timbul pula dakwaan ada ustaz selebriti yang suka mengambil hadith palsu ketika berceramah. Teguran itu dilakukan seorang pensyarah kanan Jabatan Pengajian al-Quran dan As-Sunnah, Universiti Islam Malaysia terhadap pendakwah selebriti yang dikenali ramai.

Kata pensyarah tersebut, pihak media dan orang ramai perlu berhati-hati dengan pendakwah bebas tersebut kerana didakwa menyebarkan cerita merepek serta hadith palsu.

IKLAN

Pensyarah yang dikenali sebagai Abu Hafiz itu berkata sebelum ini ustaz selebriti berkenaan sudah pun ditegur tetapi tetap tidak berubah.

Meninjau di ruangan komen, rata-rata netizen menggesa pihak berwajib untuk menyekat ustaz selebriti itu dari memberi sebarang dakwah ataupun ceramah kepada orang ramai.

Ramai juga yang bimbang jika dibiarkan tanpa mengambil sebarang tindakan, ia akan merosakkan akidah serta pemikiran umat Islam yang mengikutinya.

komen

Kredit: Facebook

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media.

Sayalah penulis sepenuh masa di Oh! Media yang selalu temani awak di saat susah nak tidur tu. Nak tahu apa yang terkini dan viral boleh cari nama abang ok!

Lagi dalam kategori Oh! Tidak

Ke Atas