Connect with us

Oh! Media

“Jangan Sebab Kau Orang Lain Susah” – Netizen Risau Ada Geng Basikal Tengah Highway Waktu Malam

Oh! Tidak

“Jangan Sebab Kau Orang Lain Susah” – Netizen Risau Ada Geng Basikal Tengah Highway Waktu Malam

Hukuman penjara 6 tahun dan denda RM6,000 dikenakan kepada Sam Ke Ting, yang didapati memandu secara melulu sehingga menyebabkan kematian 8 remaja berbasikal lajak telah mengundang pelbagai respon.

ADVERTISEMENT

Ada segelintir netizen berpendapat hukuman itu tidak wajar sehingga satu petisyen diwujudkan mendesak Sam Ke Ting dibebaskan.

BACA: Kes Langgar Mati 8 Remaja Berbasikal Lajak, Netizen Tak Setuju Pemandu Dipenjara?

Terbaru, menerusi perkongsian seorang pengguna Facebook di laman DashCam Owners Malaysia, dua individu dilihat berbasikal di tengah lebuh raya pada waktu malam.

Berdasarkan video rakaman dashcam berdurasi 15 saat itu, kejadian dipercayai berlaku pada 13 April 2022 kira-kira jam 10.25 malam.

Nasib baiklah pemandu sempat memperlahankan kenderaan setelah melihat individu terbabit. Netizen mempersoalkan adakah pemandu akan dikenakan hukuman penjara jika terlanggar geng basikal ini.

Di ruangan komen, rata-rata netizen mengkritik tindakan tidak rasional dua individu berbasikal di tengah lebuh raya. Kata mereka, tindakan itu mengundang risiko bahaya kepada diri sendiri dan pengguna jalan raya yang lain.

Diharapkan ada yang ambil pengajaran daripada video ini. Menungganglah di tempat yang selamat.

Kredit: Wahyuu Abdullah via DashCam Owners Malaysia

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh!Media.

Lagi dalam kategori Oh! Tidak

30 Hari Paling Trending

ohmedia telegram group
Ke Atas