Connect with us

Oh! Media

Ibu Tunggal ‘Longlai’ Keluar Mahkamah, Dijatuhi Hukuman Mati Edar Dadah

Oh! Tidak

Ibu Tunggal ‘Longlai’ Keluar Mahkamah, Dijatuhi Hukuman Mati Edar Dadah

Di TikTok, tular rakaman video memaparkan seorang wanita iaitu seorang ibu tunggal ‘longlai’ dan meraung saat keluar daripada pintu mahkamah.

ADVERTISEMENT

BACA: Cuba Langgar Anggota Polis, Warga Asing Disyaki ‘Tokey’ Dadah Ditahan

Berdasarkan rakaman video, wanita berkenaan dikatakan menerima hukuman mati mandatori selepas didapati bersalah memiliki dan mengedar dadah tiga tahun lalu.

@biskutpahit1111

Kesian nya. igt lah semua jika kita tidak berduit kita bukan lah sesiapa.😞 ##fypシ ##fyp

♬ Seribu Kemanisan – Siti Nurhaliza

Meninjau ke ruangan komen, rata-rata daripada pengguna TikTok meluahkan rasa hiba melihat wanita yang merupakan ibu tunggal kepada sembilan anak itu dalam keadaan lemah sambil ditenangkan pegawai pengiring.

tiktok
ibu tunggal
mati mandatori

Mereka berharap kes ini dijadikan pengajaran kepada masyarakat. Mereka percaya mesti ada sebab tersendiri mengapa ibu tunggal itu sanggup melakukan kerja sedemikian.

Terdahulu, Astro Awani melaporkan seorang ibu tunggal kepada sembilan orang anak dijatuhi hukuman mati mandatori di Mahkamah Tinggi Tawau selepas didapati bersalah memiliki dan mengedar dadah jenis syabu seberat 113.9 gram.

Hakim Mahkamah Tinggi menjatuhkan hukuman itu selepas mendapati pendakwaan berjaya mewujudkan kes prima facie manakala pembelaan gagal menimbulkan keraguan munasabah.

Kredit: TikTok @biskutpahit1111

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh!Media.

Lagi dalam kategori Oh! Tidak

30 Hari Paling Trending

ohmedia telegram group
Ke Atas