Connect with us

Oh! Media

misirakyat

Oh! Tidak

Founder misirakyat Mungkin Akan Ditahan, Bank Negara Malaysia Beri Amaran Tanpa Sebarang Notis?

Bank Negara Malaysia dalam satu perkongsian di Twitter hari ini memberi peringatan kepada semua untuk berhati-hati dengan aktiviti pengumpulan dana. Apa yang menarik perhatian adalah apabila BNM menggunakan paparan kutipan dana yang digunakan misirakyat sebagai contoh.

misirakyat

IKLAN

Perkara ini sekaligus menarik perhatian Founder misirakyat dan memaklumkan akan segera berjumpa pihak BNM.

Terima kasih atas perhatian pihak BNM, saya akan datang ke BNM untuk membuat penjelasan dan mohon bantuan BNM untuk rakyat bantu rakyat. Mesti ada yang saya terlepas pandang. Jadi saya kana datang untuk berbincang very soon. – Kata Founder misirakyat.

Founder misirakyat yang dikenali sebagai, Nur Ahmad Faiz dalam pada itu turut menegaskan pihak BNM tidak memberikan sebarang notis. BNM didapati terus menggunakan paparan aplikasi misirakyat dan menimbulkan persoalan ramai.

Penulis sendiri mengikut rapat usaha yang dilakukan Founder misirakyat untuk membantu. Setakat ini, segala usaha bersama-sama rakyat amat bersih dan transparent tanpa ragu. Harap pihak BNM tidak menyekat usaha ini tetapi bantulah untuk pastikan usaha ini dapat diteruskan.

Kredit: Twitter

 + Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media.

Sayalah penulis sepenuh masa di Oh! Media yang selalu temani awak di saat susah nak tidur tu. Nak tahu apa yang terkini dan viral boleh cari nama abang ok!

Lagi dalam kategori Oh! Tidak

Ke Atas