Connect with us

Oh! Media

Ebit Lew Didakwa Bercadang Tukar Pasangan, Minta Suami Mangsa Lakukan Hubungan Intim Dengan Isterinya Sendiri?

Ebit Lew

Oh! Tidak

Ebit Lew Didakwa Bercadang Tukar Pasangan, Minta Suami Mangsa Lakukan Hubungan Intim Dengan Isterinya Sendiri?

Pendakwah bebas, Ustaz Ebit Lew didakwa mengajak mangsa kes gangguan seksual bertukar pasangan untuk melakukan hubungan intim. Biar betul?

ADVERTISEMENT

BACA: Pengadu Dedah Di Mahkamah Tentang Ebit Lew Ada Hantar Gambar Kemaluan Dan Kata-Kata Lucah

Menurut laporan Free Malaysia Today, seorang saksi kesembilan mendedahkan perkara itu dengan menunjukkan satu tangkap layar teks WhatsApp yang dia terima di mahkamah.

Wanita itu juga berkata yang Ebit Lew bercadang untuk mereka bertukar pasangan dengan meminta suami pengadu melakukan hubungan intim bersama isterinya. Allahu.. 

Bukan tu jer, Ebit Lew juga melontarkan kata-kata lucah dengan mengajaknya melakukan perkara yang tidak senonoh, mahu berpeluk, cium dan sebagainya. 

Walau bagaimanapun, pendakwah itu dinasihatkan supaya melakukan taubat nasuha oleh pengadu.

Untuk info, Ebit berdepan 11 pertuduhan gangguan seksual iaitu membuat hantaran gambar dan perkataan lucah dengan maksud mengaibkan kehormatan seorang wanita melalui WhatsApp yang didakwa berlaku di Tenom antara 29 Mac hingga 18 Jun 2021.

Dia didakwa mengikut Seksyen 509 Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman penjara hingga lima tahun, denda atau kedua-duanya bagi setiap pertuduhan.

Kredit: Free Malaysia Today

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media.

Lagi dalam kategori Oh! Tidak

Ke Atas