Connect with us

Oh! Media

“Dia Bebas Sebab Tak Cukup Bukti” – Wanita Bersumpah Jadi Mangsa Gangguan Seksual Da’i Syed 

Oh! Tidak

“Dia Bebas Sebab Tak Cukup Bukti” – Wanita Bersumpah Jadi Mangsa Gangguan Seksual Da’i Syed 

Seorang wanita memuat naik satu video di media sosial dengan meluahkan rasa kesal kerana mengalami masalah kemurungan selepas menjadi mangsa gangguan seksual pendakwah, Da’i Syed. Bukan ke dia dah bebas?

ADVERTISEMENT

Kalau korang tengok video yang dikongsikan di Tiktok, wanita itu ada lampirkan kenyataan dari Ketua Polis Daerah Shah Alam, ACP Baharudin Mat Taib mengenai keadaan mangsa akibat terkena gangguan seksual.

Semasa di kediaman tersebut, mangsa telah dirogol suspek. Pihak hospital juga mengatakan wanita berkenaan mengalami tekanan perasaan yang teruk serta trauma akibat insiden tersebut.

@chempakasuri97

Keturunan mu juga akan merasa kifarahnya. Doaku tidak akan pernah putus setiap sepertiga malam agar kau sentiasa dlm kecelakaan sehingga kata maaf dari mulutmu terucap. #mddsurvivor #ptsdsurvivor #pendakwahpsiko #dendamsampaimati

♬ Royalty – Egzod & Maestro Chives & Neoni

Kalau korang baca kapsyen, wanita itu menulis bahawa keturunan pendakwah selebriti itu akan merasa kifarah di atas perbuatannya dan akan sentiasa berdoa agar Da’i Syed sentiasa dalam kecelakaan sehingga tampil memohon maaf.

Sudah di syurga anakmu wahai si pelaku? Jangan kau sangka anakmu akan menarik tanganmu ke syurga kerana kau masih punya hutang denganku untuk aku tuntut di depan Allah Taala.

Hal ini buatkan ramai netizen yang bertanya mengenai mengapa Da’i Syed dilaporkan tidak bersalah dan individu itu dilihat tampil memberikan respon di ruangan komen.

Dia bebas tuduhan sebab tak cukup bukti nak tuduh dia. Case closed. Tapi media buat kenyataan yang dia tak bersalah sedangkan tak cukup bukti bukan tak bersalah.

Apa pandangan korang?

Kredit: Tiktok

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media.

Lagi dalam kategori Oh! Tidak

Instagram TiktokFacebook Twitter YouTube Telegram Whatsapp

30 Hari Paling Trending

Ke Atas