Connect with us

Oh! Media

Ini Cara Isi Minyak Petronas Guna Apple Watch

setel

Oh! Tech

Ini Cara Isi Minyak Petronas Guna Apple Watch

Sejak ada Setel, rasanya makin ramai pengguna kenderaan isi minyak dekat Petronas. Maklumlah, mudah sangat sebab tak perlu beratur panjang semata-mata nak bayar duit minyak, duduk dalam kereta jer dah boleh set dari smartphone dan terus isi minyak. Jimat masa dan selamat!

ADVERTISEMENT

BACA: Isi Minyak, Beli Makanan & Minuman Semua Boleh Setel Dalam Kereta Dengan Selamat & Dapat Bonus Sehingga RM300, Ini Caranya…

Tap, Setel Petronas nampaknya masih tak puas hati dan masih merasakan pembelian minyak dari smartphone ni lambat. Disebabkan itu, Setel memaklumkan akan hadir ke platform Apple Watch iaitu watchOS yang akan memudahkan lagi pembelian minyak.

Apapun, melihat dari laporan Amanz.my, berikut adalah bayangan awal cara pengisian minyak menggunakan jam tangan jenis Apple Watch tanpa perlu sentuh smartphone lagi. Lagi nice weh!

Setel Apple Watch
Setel Apple Watch

Berdasarkan sumber, kemudahan ini sepatutnya sudahpun boleh digunakan Disember tahun lalu, bagaimanapun ia ditangguhkan atas sebab tertentu. Namun, sekarang Setel sudah mula mempromosikan dan ia dijangkan keluar tidak lama lagi. Siapa belum ada Apple Watch tu bolehlah rancang beli cepat, KWSP ada lagi tak?

Kredit: amanz.my

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media

Lagi dalam kategori Oh! Tech

Ke Atas