Connect with us

Oh! Media

G-Shock Lancar Jam Pintar Bawah RM3k Dengan Wear OS

G-Shock G-Squad

Oh! Tech

G-Shock Lancar Jam Pintar Bawah RM3k Dengan Wear OS

Jam jenama Casio G-Shock merupakan sebuah jam yang tahan lasak yang sesuai untuk digayakan pada bila-bila masa dan dimana-mana saja. Bagi penggemar jenama ini, korang tahu tak yang G-Shock telah lancarkan jam pintar terbaru mereka di Malaysia iaitu G-Shock G-Squad (GSW-H1000).

ADVERTISEMENT
G-Shock G-Squad
Sumber gambar: Fuzz.my

Jam pintar terbaru G-Shock ini dilengkapi dengan sistem operasi Google Wear OS dengan skrin sesentuh bersaiz 1.2 inci. Terdapat dua pilihan paparan iaitu berwarna bagi fungsi-fungsi pintar dan monokrom untuk paparan masa. 

Seperti jam pintar lain, ianya juga mempunyai paparan notifikasi, GPS, pengimbas nadi dan sebagainya. Apa yang menarik, jam ini mampu bertahan dalam air sedalam 200 meter. Pergh! Memang terbaik.

BACA : Fossil Lancar Jam Pintar Versi Baru, Masih Gunakan Snapdragon Wear 3,100

Korang juga boleh gunakan G-Squad ini dalam aktiviti lasak ataupun sukan kerana ia mempunyai 24 pilihan senaman dan 15 jenis aktiviti sukan seperti berenang, kayuh basikal, berlari dan sebagainya.  

 G-Squad
Sumber gambar: Fuzz.my

Menurut laporan Fuzz.my, jam ini ambil masa 3 jam untuk cas penuh dengan pengecasan magnetik dan mampu bertahan hanya 1.5 hari sehingga mencecah sebulan mengikut cara penggunaan atau mod. Untuk pengetahuan, harga G-Shock G-Squad ini dijual di Malaysia pada harga RM2,999. Apa pandangan korang? Mesti ada yang berkenan punya!

Kredit: Fuzz.my

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media.

Lagi dalam kategori Oh! Tech

30 Hari Paling Trending

ohmedia telegram group
Ke Atas