Connect with us

Oh! Media

(Video) Majlis Berkhatan Telan Belanja RM856,029 Siap Dengan Konsert 4 Hari 4 Malam

majlis berkhatan

Oh! Lifestyle

(Video) Majlis Berkhatan Telan Belanja RM856,029 Siap Dengan Konsert 4 Hari 4 Malam

Kebiasaannya, majlis berkhatan hanya disambut secara kecil-kecilan diantara ahli keluarga dan ada yang tak sambut pun. Namun di Bandung, Indonesia lain pula caranya bila ia disambut dengan penuh meriah, secara besar-besaran.

ADVERTISEMENT

Majlis berkhatan yang berlangsung di negara jiran itu nampak macam konsert dah sebab dihiasi pentas besar dan kumpulan muzik Koplo.

Tapi, apa yang buatkan Ohmedia dan ramai terkejut adalah bila mengetahui kos untuk majlis khatan ini mencecah sebanyak 3 billion rupiah (RM856,029).

@gitopixel Jadi bagian dari hajatan sultan .. 4 hari 4 malam Di angkringan Teh Ita , support multimedia , Led , Lighting System #adella #angkringantehita #tehita #lalawidy #omadella ♬ Aa Ulah Depo Wae – rhoma irama

Telan belanja besar sebab sambut 4 hari 4 malam?

Bahkan individu yang memuat naik video tersebut di TikTok berkata majlis berkenaan disambut selama 4 hari 4 malam.

Difahamkan dari individu bernama Gito itu, majlis berkhatan tersebut dianjurkan oleh seorang hartawan dari Bandung yang mempunyai perniagaan warung tolak terkenal di Kota Kembang.

Dapat dilihat majlis tersebut sama seperti konsert yang dipenuhi artis tempatan kerana mempunyai pentas besar, sistem bunyi serta multimedia.

Baguslah macam ni kan? Mesti suka adik-adik nak berkhatan tu sebab disambut bak raja selama 4 hari 4 malam.

Kredit: TikTok

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh!Media

Lagi dalam kategori Oh! Lifestyle

Ke Atas