Connect with us

Oh! Media

Bermula Dari Ramadan, Ini 30 Idea Didik Si Kecil Sepanjang Bulan Mulia

Branded

Bermula Dari Ramadan, Ini 30 Idea Didik Si Kecil Sepanjang Bulan Mulia

Pejam celik, pejam celik dah tiba kembali bulan yang dinanti-nanti umat Islam, bulan Ramadan yang mulia. Dalam kesibukan menguruskan keluarga, ibu bapa patut ambil peluang ni untuk ajar anak memulakan kebaikan, semoga menjadi amalan sehingga mereka dewasa nanti.

Jangan terlalu tegas

Untuk anak-anak yang baru pertama kali berpuasa, ibu bapa tidak boleh terlalu bertegas. Mulakan dengan puasa ‘half-day’ atau puasa ‘yang-yok’ (siang-siang buka periuk) dahulu. Tak ada apa perlu dikejar ok, mommy daddy? Yang penting anak-anak faham dengan tuntutan agama.

Buat baik itu senang

Anak-anak juga perlu difahamkan untuk berbuat baik tidak semestinya kepada ibu bapa sahaja. Semudah menyapa mesra makcik tukang sapu, atau memberi salam kepada pak guard sekolah pun adalah satu kebaikan. Mulakan secara perlahan-lahan untuk mereka faham.

Sebenarnya banyak lagi amalan lain yang boleh dipraktikkan kepada anak-anak sepanjang Ramadan ini. Tak ada idea?

Sempena bulan Ramadan ini, DUTCH LADY memperkenalkan kalendar DUTCH LADY 30 Hari 30 Kebaikan untuk menjadi panduan kepada mummy daddy di luar sana. Haa, senanglah tak payah fikir, tinggal ikut je apa kebaikan berdasarkan kalendar.

Setiap hari ada satu kebaikan beserta dengan kartun comel. Anak-anak pun confirm excited nak buat kebaikan setiap hari. Cabaran yang nampak kecil tapi memberi makna kepada mereka sepanjang bulan ini.

Nak buat baik, tubuh badan pun kena dapat khasiat mencukupi walaupun puasa. Susu tepung rumusan untuk kanak- DUTCH LADY dengan 5X DHA* mengandungi nutrien-nutrien penting untuk menyokong perkembangan kanak-kanak.

DHA membantu perkembangan otak si kecil manakala formulanya yang tinggi dengan protein membantu perkembangan fizikal anak anda.. Bukan tu je, susu tepung rumusan untuk kanak-kanak DUTCH LADY juga  mempunyai campuran 20 vitamin dan mineral serta tinggi dengan vitamin A,C,D, dan E untuk membantu menyokong daya ketahanan badan kanak-kanakˇ.

Susu DUTCH LADY 5X DHA* ini terdapat dalam pelbagai perisa mengikut kategori umur antaranya DUTCH LADY 123 (Umur 1 hingga 3 tahun), DUTCH LADY 456 (4-6 tahun) serta DUTCH LADY 6+ (6 tahun ke atas).

DUTCH LADY MaxGro pula adalah pemakanan pendietan berformula berasaskan susu untuk kanak-kanak yang berumur antara 1 -9 tahun. Ia dirumus khas untuk menyokong si manja dengan membekalkan 80% nutrien harian yang disarankan^ (Malaysia RNI 2017) bagi memastikan si manja mempunyai pemakanan yang lengkap dan seimbang.

Boleh menang hadiah lumayan

Tambah menarik, DUTCH LADY juga menawarkan hadiah sempena kempen 30 Hari 30 Kebaikan ini. Cuma ikut langkah-langkah seperti dalam gambar.

Muat naik gambar anak-anak membuat kebaikan sepanjang Ramadan ini dan berpeluang menang** baucar Shopee setiap minggu.

Bagi pembelian susu tepung rumusan untuk kanak-kanak DUTCH LADY RM35 dan ke atas pula akan menikmati rebat tunai Touch n’ Go bernilai RM5. Tertakluk terma dan syarat. Untuk waktu terhad je tau!

Untuk memuat turun kalendar DUTCH LADY 30 Hari 30 Kebaikan dan mendapatkan maklumat lanjut mengenai promosi ini, bolehlah ke http://berkatramadan.smartmoments.com.my/. Boleh  juga dapatkan sampel percuma susu tepung rumusan untuk kanak-kanak DUTCH LADY dengan 5X DHA* dan DUTCH LADY MaxGro melalui laman web tersebut.

*5X DHA:  Berbanding dengan susu tepung rumusan untuk kanak-kanak yang terdahulu (Tahun 2009)

**Tertakluk kepada terma dan syarat

ˇVitamin yang menyokong daya ketahanan badan: Vitamin A & D (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2906676/); Vitamin C & E (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK230984/)

^80% Nutrien Harian: Memenuhi sekurang-kurangnya 80% nutrien terpilih daripada saranan pengambilan nutrien yang disyorkan di Malaysia (Malaysia RNI 2017) Seperti Kalsium, Fosforus, Zat Besi, Magnesium, Zink, Vitamin A, D3, E, K1, B1, B2, B3, B6, B12 dan C

Lagi dalam kategori Branded

Ke Atas