Connect with us

Oh! Media

Tak Malu Berniaga, Gerai Buah Azlee Senario Laku Sejak Viral

Oh! Artis

Tak Malu Berniaga, Gerai Buah Azlee Senario Laku Sejak Viral

Tular di media sosial, gambar sekeping foto menunjukkan pelawak terkenal, Azlee daripada kumpulan Senario yang kini menjalankan perniagaan menjual buah-buahan tempatan di tapak pasar malam. Perkara tersebut dimaklumkan beberapa individu yang memohon orang ramai menyokong perniagaan yang sedang dijalankannya.

ADVERTISEMENT

Azlee semasa dihubungi Harian Metro berkata, dia mendapat sambutan menggalakkan semenjak perniagaannya di Saujana Utama, Sungai Buloh menjadi viral. Malah, tapak perniagaan itu mula dikenali ramai dan secara tidak langsung dapat membantu rakan-rakan yang lain.

Difahamkan, Azlee memulakan perniagaan buah-buahan serta hasil laut di situ sejak Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) 3.0 dikuatkuasakan. Sejak tular, ada peminat yang datang mengambil gambar sambil membeli barangan jualannya.

Sebenarnya mereka lebih suka tengok kita bercampur dengan golongan masyarakat menerusi berniaga. Maknanya artis dapat merapatkan lagi hubungan dengan peminat.

Di kesempatan itu, pelawak ini berterima kasih kepada semua pihak yang membantu mempromosikan perniagaannya sewaktu pandemik ini.

azlee senario

Azlee turut menasihati rakan artis dan penggiat seni untuk cuba berniaga mencari pendapatan.

Selagi kita ada keupayaan cari rezeki, jangan malu. Berniagalah kerana sekurang-kurangnya kita dapat menyara keluarga dan apabila semua pulih kita akan dapat bekerja semula.

Tolak tepi status kita popular atau tak. Yang penting kita cari rezeki. Jangan fikir soal status. Yang penting siapa nak bagi rezeki untuk menyara keluarga.

Tidak malu berniaga, Azlee berkata hasil jualan dapat digunakan untuk membeli barang-barang dapur dan keperluan lain. Jika penggambaran sudah mula dijalankan, dia akan mencari seorang pekerja untuk menguruskan gerai tersebut.

Kredit: Harian Metro

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh!Media.

Lagi dalam kategori Oh! Artis

Ke Atas