Connect with us

Oh! Media

Tak Kahwin Dan Tiada Anak, Stephen Chow Wariskan Sebahagian Harta Kepada 2 Pelakon Wanita

stephen chow

Oh! Artis

Tak Kahwin Dan Tiada Anak, Stephen Chow Wariskan Sebahagian Harta Kepada 2 Pelakon Wanita

Siapa tak kenal dengan pelakon berasal dari Hong Kong iaitu Stephen Chow yang sering menghiburkan peminat melalui filem komedi lakonannya.

ADVERTISEMENT

BACA: Anak Berani Kahwin Senyap-Senyap! Datuk A. Aida Akan Buang Nama Sebagai Penerima Wasiat

Terbaru, muncul pula khabar angin mengatakan pelakon ‘lejen’ ini meletakkan dua orang selebriti wanita antara penama yang akan mewarisi harta pusakanya.

stephen chow

Beliau yang kini berusia 61 tahun dilaporkan memiliki kekayaan sehingga AS$185 juta atau RM877 juta. Namun, sayangnya pelakon ini tiada pewaris yang sah kerana tidak pernah berkahwin dan tidak mempunyai anak.

Disebabkan itu, Stephen Chow membahagikan hartanya kepada keluarga terdekat dan sebahagiannya pula diberikan kepada dua heroin yang pernah melonjakkan namanya iaitu Cecilia Cheung dan Xu Jiao.

stephen chow

Cecilia pernah muncul bergandingan dengan Stephen menerusi filem King of Comedy. Filem itu melayakkannya dalam pencalonan Pelakon Baru Terbaik di Anugerah Filem Hong Kong ke-19.

Bukan satu filem je, mereka kerap bergandingan dalam projek-projek lain seperti Shaolin Soccer dan The New King of Comedy.

Penama kedua yang dimasukkan dalam wasiat adalah Xu Jiao yang melakonkan watak anak Stephen dalam filem sains fiksyen CJ7.

stephen chow

Sewaktu penggambaran filem itu, Xu Jiao baru je berusia 10 tahun. Watak yang dilakonkan Xu Jiao dalam filem itu melayakkan beliau memenangi Pelakon Baru Terbaik di Anugerah Filem Hong Kong ke-28.

Difahamkan, Xu Jiao merupakan anak angkat kepada Stephen dan secara senyap-senyap membantunya secara kewangan.

Lapor sumber, wasiat yang ditulis tidak merujuk kepada wang semata-mata tetapi turut meliputi saham syarikat.

Namun setakat ini, tidak dapat disahkan mengenai desas desus yang tersebar disebabkan Stephen dalam keadaan sihat walafiat dan bakal menghasilkan rancangan realiti.

Kredit: The Reporter | todayonline

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media.

Lagi dalam kategori Oh! Artis

Ke Atas