Connect with us

Oh! Media

Pengakuan Nikita Mirzani Undang Kontroversi, Mengaku Tak ‘Missed’ Solat Subuh Walau Bermaksiat

Oh! Artis

Pengakuan Nikita Mirzani Undang Kontroversi, Mengaku Tak ‘Missed’ Solat Subuh Walau Bermaksiat

Selebriti sensasi Indonesia, Nikita Mirzani mengundang kontroversi apabila mengaku secara terang-terangan melakukan hubungan intim dengan kekasihnya, Antonio Dedola.

ADVERTISEMENT

Selebriti ini sangat terbuka menceritakan kisah peribadinya ketika diundang menjadi tetamu dalam program podcast Dua Gacor yang ditayangkan pada Khamis lalu.

@toanews Dosa apa kamu Nir??? #beritatiktok #beritaterkini #berita #beritaviral #nikitamirzani #zina #sholatsubuh ♬ Ini Parah X Sound Musrid – Donny Fernanda

Menceritakan dengan lebih lanjut, ibu kepada 3 orang anak ini berkata rutin hariannya bermula jam 5.30 pagi untuk solat subuh.

Gue kan belum menikah sama Toni. Terus lo pikir gue enggak ngapa-ngapain? Kata orang Islam kan zina, ya udah gue bilang aja itu zina. Terus habis itu gue salat. Terus kenapa? Kan yang zina gue. Dosa, dosa di gue. Yang enak juga gue.

Pendedahan selebriti ini ternyata mengundang kecaman netizen Indonesia terutamanya. Di TikTok, netizen mendoakan semoga Allah SWT mengampunkan dosa hambaNya yang leka dengan maksiat.

Sebagai muslim, perbuatan lelaki bersetubuh dengan wanita yang tidak halal baginya iaitu yang belum dinikahinya adalah satu perbuatan zina dan berdosa besar.

Allah SWT berfirman: “Dan janganlah kamu menghampiri zina, sesungguhnya zina itu adalah satu perbuatan yang keji dan satu jalan yang jahat…” (Surah al-Isra’, ayat 32)

Kredit: Suara.com

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh!Media.

Lagi dalam kategori Oh! Artis

Ke Atas