Connect with us

Oh! Media

mamat sepah

Oh! Artis

Pelawak Mamat Sepah Akhirnya Bersuara Selepas Bebas Direman Polis Bersama Isteri

Sebelum ini Ohmedia ada berkongsi artikel tentang seorang pelawak dan isterinya telah ditahan polis gara-gara berkongsi maklumat siastan. Sejak berita itu tersebar, ramai yang mula mengaitkan nama Mamat Sepah.

BACA: Pelawak Dan Isteri Direman Dua Hari Sebab Sebar Maklumat Dalaman Polis?

IKLAN

Sedar tentang perkara itu, Mamat tampil mengakui dia dan isteri adalah individu yang dimaksudkan. Mamat dan isteri juga sudah dibebaskan dan berkata telah dilayan baik sepanjang tempoh siasatan.

Ya memang saya yang ditahan reman berhubung kes tular beberapa hari sebelum ini.

Alhamdulillah, keadaan saya macam biasa saja, lagipun ia masih dalam peringkat siasatan. Malah saya berikan kerjasama penuh kepada pihak polis. Tiada timbul sebarang isu atau masalah lain.

Mamat bagaimanapun tidak mahu mengulas lanjut tentang kes siasatan yang mendakwa dirinya telah menyebarkan maklumat di aplikasi Telegram.

Untuk perkara itu saya rasa lebih baik pihak peguam saya yang bercakap kerana ia berkaitan undang-undang kan.

Untuk pengetahuan korang, mereka berdua disiasat mengikut Seksyen 504 Kanun Keseksaan, Seksye 233 Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 dan Seksyen 14 Akta Kesalahan Kecil.

Kredit: mStar

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media.

Sayalah penulis sepenuh masa di Oh! Media yang selalu temani awak di saat susah nak tidur tu. Nak tahu apa yang terkini dan viral boleh cari nama abang ok!

Lagi dalam kategori Oh! Artis

Ke Atas