Connect with us

Oh! Media

Netizen Mula Petisyen Mahu Hukuman Penjara Buat Neelofa Dek Banyak Kali Didakwa Langgar SOP?

neelofa

Oh! Artis

Netizen Mula Petisyen Mahu Hukuman Penjara Buat Neelofa Dek Banyak Kali Didakwa Langgar SOP?

Sudah acap kali diperingatkan dan diselar orang ramai, namun sepertinya selebriti Neelofa dan keluarganya terus memandang enteng prosedur operasi standard (SOP) yang disarankan oleh kerajaan bagi membendung penularan COVID-19.

ADVERTISEMENT

Beberapa kali dipanggil pihak polis untuk disiasat selain majlis pernikahannya bersama PU Riz yang turut didapati bersalah kerana melanggar SOP, nama wanita itu kini terpalit lagi dengan satu dakwaan baru di mana keluarganya yang dilihat menyambut Aidilfitri berama-ramai baru-baru ini.

BACA: Viral Video Berkumpul Di Hari Raya, Keluarga Neelofa Hadir Beri Keterangan

Penat dengan Neelofa yang sudah beberapa kali didakwa tidak mematuhi peraturan kerajaan berkenaan, para netizen nampaknya bangkit bersama bagi memastikan hukuman yang lebih berat dikenakan kepada selebriti itu.

View this post on Instagram

A post shared by Neelofa (@neelofa)

Berjudul ‘Langgar SOP: PDRM, Penjarakan Neelofa Segera’, seorang individu telah memulakan satu petisyen bagi memastikan Neelofa menerima hukuman yang setimpal atas beberapa kesalahan yang melibatkannya itu.

Antara daripada kesalahan yang disenaraikan di dalam petisyen itu ialah:

1. Majlis Perkahwinan Neelofa & PU Riz di Grand Hyatt – Mac 2021 (tindakan telah diambil)

2. Honeymoom di Langkawi – Mac 2021 (tiada tindakan undang-undang diambil)

3. Rentas negeri ke Nilai 3, Negeri Sembilan tanpa sebab kukuh, sebaliknya ke kedai carpet – Mei 2021 (tiada tindakan undang-undang dikenakan)

4. Neelofa dan seluruh ahli keluarga berkumpul di rumah ketika hari raya Aidilfitri – Mei 2021 (langgar SOP Aidilfitri, tiada tindakan undang-undang diambil)

neelofa langgar SOP

Setakat artikel ini ditulis, sudah hampir 300 netizen lain yang telah menandatangani dan bersetuju dengan kandungan petisyen berkenaan.

Apa pula pendapat anda?

Kredit: Change

+ Baca respon pembaca di Facebook Oh! Media

Comments

Lagi dalam kategori Oh! Artis

Ke Atas