Connect with us

Oh! Media

“Nak Kata Rumah Kita Bukan, Rumah Kau Pun Bukan, Kan Dalam Urusan Faraid” – Ali Puteh

a;i puteh kata rumah abam faraid

Oh! Artis

“Nak Kata Rumah Kita Bukan, Rumah Kau Pun Bukan, Kan Dalam Urusan Faraid” – Ali Puteh

Pelawak Ali Puteh dalam temu bual bersama Melodi mempersoalkan motif Nurul Hidayah datang ke rumah arwah Abam dan merakam video seolah-olah kehadirannya tak diendahkan pihaknya.

ADVERTISEMENT

BACA: Rumah Tinggalan Arwah Abam Penuh Dengan Semak, 1 Jam Hidayah Tunggu Tapi ‘Pihak Sana’ Tak Buka Pintu

Kata Ali, jika Hidayah mahu melihat rumah selepas 3 tahun ditinggalkan, dia mengalu-alukan kehadirannya namun janganlah merakam video sehingga mengundang persepsi negatif netizen.

Ali Puteh tanya apa motif Hidayah rakam video viralkan

ali puteh rumah abam

Senang je kalau kata niat macam mana soalan tadi, datanglah. Kita pun tak pernah halang. Nak kata rumah tu rumah kita pun bukan, nak kata rumah kau pun bukan. Benda tu kan dalam urusan faraid.

Seperti sebelum ini, Ali menegaskan dia tak tinggal di situ. Dia dan adik beradik hanya menjaga rumah tersebut semasa arwah ibunya masih ada.

“Jangan risau saya akan bayar” – Ali

@beingazlan Semoga sengketa ini diselesaikan secara baik. Doakan yg baik2 guys! #aliputeh #dayah #fyp #fypシ ♬ original sound – A Z L A N

Mengenai tuntutan saman pula, Ali mengakui ada menerima surat daripada peguam Nurul Hidayah dan dia ada berbincang dengan peguamnya untuk selesaikan bayaran. Butiran perbincangan itu tak boleh didedahkan kepada umum.

Jangan risau, jawapan saya senang. Saya akan bayar. Jangan hebah-hebah konon tak bayar apa semua.

Namun pembayaran dibuat mengikut kemampuannya sama ada secara ‘lumpsum’ atau ansuran. Setakat ini tak ada pembayaran dibuat lagi.

Ditanya sama ada mereka akan berbaik, Ali berkata dia menentukan semuanya kepada Allah SWT. Dia sedaya upaya mencuba ke arah itu dan berharap keluarga dapat jadi juri untuk selesaikan.

Kredit: TikTok Melodi

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh!Media.

Lagi dalam kategori Oh! Artis

30 Hari Paling Trending

Ke Atas