Connect with us

Oh! Media

Kongsi Foto Maryam Joging, Netizen Bergaduh Lagi Soal Pantang

Oh! Artis

Kongsi Foto Maryam Joging, Netizen Bergaduh Lagi Soal Pantang

Sebelum ini, selebriti media sosial, Maryam atau nama sebenarnya You Narae dikecam netizen kerana tidak berpantang seperti kebiasaan dilakukan wanita Melayu selepas melahirkan bayi.

ADVERTISEMENT

Suaminya, Ryzal walau bagaimanapun menegaskan Maryam adalah wanita warga Korea dan dia tidak diwajibkan untuk mengikuti mana-mana budaya lain terutamanya soal berpantang.

BACA: “Malam Jumaat..” – Dato’ AC Mizal Diselar Buat Lawak Tidak Sensitif Pada Maryam

Terbaru, pasangan popular duriankimchi ini sekali lagi menjadi perhatian gara-gara foto berpelukan mesra dipercayai baru selesai berjoging.

Menerusi foto yang dimuat naik, Maryam dilihat mengenakan pakaian sukan dan melepaskan rambut. Meskipun sudah lebih sebulan melahirkan bayi, nampaknya masih ramai yang mempertikai cara Maryam sehingga menjadi perdebatan di ruangan komen.

Walau bagaimanapun tindakan individu ini memakan diri apabila dia menerima kecaman bertubi-tubi daripada pengguna Facebook yang lain. Rata-rata meluahkan rasa tidak setuju dengan pendapat yang diberinya.

Jelas netizen, masing-masing mempunyai cara tersendiri dalam menjaga kesihatan diri. Malah tiada kajian membuktikan pantang cara Melayu lebih sihat dan baik.

Kredit: Duriankimchi

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh!Media.

Comments

Lagi dalam kategori Oh! Artis

30 Hari Paling Trending

Ke Atas