Connect with us

Oh! Media

“Kita Meraikan Peserta Finalis, Bukan Drama Siapa Sang Bara” – Shahrol

Oh! Artis

“Kita Meraikan Peserta Finalis, Bukan Drama Siapa Sang Bara” – Shahrol

Program realiti, Maharaja Lawak Mega (MLM 2021) telah pun melabuhkan tirainya malam tadi menyaksikan kumpulan Tiro bergelar juara dan membawa pulang wang tunai RM500,000.

ADVERTISEMENT

Selain itu, tekaan penonton mengenai siapakah juri misteri di sebalik topeng Sang Bara akhirnya terjawab apabila Sharnaaz Ahmad muncul di akhir-akhir rancangan.

BACA: Siap Bagi ‘Hint’ Empat Gambar, Sang Bara Sebenarnya Shaheizy Sam?

Namun begitu, pelawak, Shahrol Shiro berpendapat pemilihan juri untuk program Maharaja Lawak Mega perlu dikaji semula pada musim yang akan datang.

Menurut Shahrol, tidak perlu ada ‘sang bara’ memandangkan pentas finale bertujuan untuk meraikan peserta bukan drama berkaitan siapa sebenarnya Sang Bara.

Tambahnya pelawak-pelawak perlu diberi ruang seluasnya bukan hanya bersorak ketika bertanding sahaja. Selepas pertandingan kebanyakan pelawak-pelawak terus hilang tanpa berita.

Meninjau ke ruangan komen, orang ramai walaubagaimanapun memberi pendapat berbeza dengan Shahrol. Mereka sebagai penonton berkata, kewujudan Sang Bara musim ini sebenarnya ‘menyelamatkan’ program tersebut.

Jelas mereka, dengan adanya Sang Bara, para peserta mendapat idea untuk menjadikannya sebagai lawak jenaka pula. Bosanlah asyik ‘kenakan’ juri sahaja kan?

Apa-apa pun terpulang kepada pendapat masing-masing.

Kredit: Instagram Shahrol Shiro

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh!Media.

Comments

Lagi dalam kategori Oh! Artis

Ke Atas