Connect with us

Oh! Media

Eizlan Yusof Nasihat Jangan Terlalu Mendongak Ke Langit, Hormati Satu Sama Lain

eizlan yusof

Oh! Artis

Eizlan Yusof Nasihat Jangan Terlalu Mendongak Ke Langit, Hormati Satu Sama Lain

Baru-baru ini hangat diperkatakan mengenai isu seorang pelakon digugurkan daripada penggambaran filem disebabkan faktor kesihatan, usia dan berat badan.

ADVERTISEMENT

BACA: “Mungkin Kerana Faktor Usia, Kesihatan.. Masa Tu Dia Melantun” – Syamsul Yusof

Isu ini mendapat pelbagai reaksi masyarakat termasuk pelakon-pelakon otai tanah air. Di TikTok, Datuk Seri Eizlan Yusof mengakui dirinya juga sudah tua dan gemuk tetapi tak mempunyai masalah untuk berlakon filem aksi mengikut momentum semasa.

@eizlanyusof dah tua… yes… dah gemuk… yes tapi boleh ajer berlakon #filem #aksi ikut momentum semasa… dlm hidup kita ni, jgn terlalu mendongak ke langit kerana bimbang akan tersungkur rebah ke bumi.. sekadar pandangan dari org tua yg kerdil ini.. #stop #bodyshaming and #respect each other 😎 #Filem #Malaysia #KerambitTheMovie #fypシ゚viral #ComingSoon #foryourpage #fyp #foryoupage #fypage ♬ GANGSTERS – Emmett Zetto & Talentless

Beliau turut memberi pesanan supaya tak terlalu mendongak ke langit kerana bimbang akan jatuh tersungkur ke bumi.

Dah tua… Yes… Dah gemuk… Yes tapi boleh je berlakon filem aksi ikut momentum semasa. Dalam hidup kita ni, jangan terlalu mendongak ke langit kerana bimbang akan tersungkur rebah ke bumi. Sekadar pandangan dari orang tua yang kerdil ini.. #stop #bodyshaming and #respect each other

Sebagai seorang pelakon veteran, beliau berpendapat seseorang tak perlu direndah-rendahkan dan kita hendaklah saling menghormati di antara satu sama lain.

Hantaran video di TikTok itu memaparkan aksi lakonan beliau bersama pelakon terkenal Jasmin Hamid dipercayai untuk filem Kerambit.

Kredit: TikTok @eizlanyusof

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh!Media.

Lagi dalam kategori Oh! Artis

30 Hari Paling Trending

Ke Atas