Connect with us

Oh! Media

que haidar

Oh! Artis

“Director Terawal Kesan Bakat Saya, Hadiahkan Amy Mat Piah Dan Deris” – Que Haidar

Pemergian pengarah tersohor, Mamat Khalid sememangnya meninggalkan kesan mendalam terhadap peminat-peminat filem tempatan. Karya-karya yang dihasilkan allahyarham bukan sahaja menghiburkan malah mempunyai pengajaran yang tersirat.

BACA: Pengarah Mamat Khalid Disahkan Meninggal Dunia

IKLAN

Di media sosial, tular pula rakaman siaran langsung memaparkan pelakon terkenal, Que Haidar yang terkejut selepas mendapat berita pemergian tersebut. Difahamkan, ketika itu dia sedang ‘live’ di aplikasi TikTok.

Sedang asyik melayani peminat, tiba-tiba bahagian komen ‘live’ itu dibanjiri ucapan takziah daripada orang ramai.

Selepas mendapat kesahihan berita itu, Que dilihat memuat naik ucapan takziah beserta beberapa keping foto kenangan bersama allahyarham Mamat Khalid. Menurutnya, Mamat Khalid adalah antara pengarah terawal yang mengesan bakat di dalam dirinya.

@quehaidar

Antara director terawal mengesan bakat saya. Bermula dgn 1 commercial Putrajaya, seterusnya menghadiahkan saya Amy Mat Piah juga Deris, Al fatihah 💔

♬ Kali Terakhir Kulihat Wajahmu – Uji Rashid

Perjalanan karier seninya bermula dengan sebuah iklan di Putrajaya. Dia kemudian dihadiahkan watak Amy Mat Piah (Rock Oo!) dan Deris (Zombi Kampung Pisang). Meninjau ke bahagian komen, orang ramai turut meluahkan rasa hiba dengan pemergian sebuah permata itu. Mereka mengakui akan merindui karya-karya istimewa daripada Mamat Khalid.

Al-Fatihah dan salam takziah diucapkan buat seluruh keluarga allahyarham.

Kredit: Twitter shikindombeauty | TikTok @quehaidar

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh!Media.

Penulis sepenuh masa di Oh! Media berkaitan isu viral dan trending di media sosial.

Lagi dalam kategori Oh! Artis

Ke Atas