Connect with us

Oh! Media

“Dia Perlu Disedarkan Semula” – Gagal Hidup Berdikari, Bapa Dedah Sudah Nasihat Aiman Tino

aiman tino

Oh! Artis

“Dia Perlu Disedarkan Semula” – Gagal Hidup Berdikari, Bapa Dedah Sudah Nasihat Aiman Tino

Baru-baru ini, timbul dakwaan kurang enak yang mengatakan bahawa Aiman Tino sudah mula membelakangkan keluarga dan karier seni selepas berkenalan dengan seorang wanita bernama ‘Fewa’.

ADVERTISEMENT

BACA: Sukar Dihubungi, Ibu Aiman Tino Dakwa Anak Dikongkong Wanita?

Pun begitu, penyanyi lelaki itu telah tampil dan membuat penjelasan bahawa salah faham itu berpunca daripada kealpaan dirinya yang sering mengabaikan panggilan telefon dan mesej yang diterimanya.

Terbaru, bapa kepada Aiman, Yusri Ishak memberikan kenyataan dan meluahkan harapan agar anak lelakinya itu tidak melepaskan tanggungjawab sebagai seorang dewasa tambahan pula apabila ia melibatkan soal kerjayanya.

ibu bapa aiman tino

Terus pulang ke rumah keluarga selepas berita tersebut tular di serata platform media, Yusri mengkhabarkan telah menitipkan nasihat dan ‘tarbiah’ untuk menyedarkan penyanyi itu.

Antara pesanan yang ditinggalkan ialah supaya mengingati bahawa bidang seni ialah kerjayanya dan perlu bertanggungjawab apabila ada yang menghubunginya mahupun meninggalkan pesanan mesej.

Malah bapanya turut membawanya berbincang di dalam kereta bagi mengelakkan dia berasa malu apabila ditegur di hadapan adik-beradiknya yang lain.

Saya peringatkan semula kepada Aiman akan tanggungjawabnya sebagai seorang artis dan kesan tindak-tanduknya jika lalai. Selagi Aiman masih ada orang cari bermakna dia perlu bersyukur, jangan sebaliknya bila sudah tiada barulah nak terminta-minta job.

Bukan itu sahaja, Yusri menceritakan bahawa dia turut menitipkan nasihat sebelum anaknya naik ke pentas di mana dia perlu menjaga disiplin diri termasuklah menjaga hubungan dengan para wartawan dan klien.

Kalau kerja kerajaan mungkin dia dah kena surat amaran.

aiman tino

Disebabkan tidak mahu menyusahkan ibu bapanya berulang alik daripada Kuala Kubu Bharu ke Kuala Lumpur, Aiman meminta untuk hidup berdikari. Namun dengan kejadian ini, ianya ternyata gagal meyakinkan kedua orang tuanya.

Untuk hidup berdikari tiada halangan tapi kena pandai bawa dan jaga diri. Tetapi nampaknya dia gagal, makin lama semakin teruk dan disebabkan ini Aiman perlu disedarkan semula siapa diri dia.

Ibu bapa bukan saja-saja beri nasihat, ada sebabnya. Betul tak?

Kredit: Utusan Online

+ Baca respon pembaca di Facebook Oh! Media

Comments

Lagi dalam kategori Oh! Artis

30 Hari Paling Trending

ohmedia telegram group
Ke Atas