Connect with us

Oh! Media

Ada Maksud Tersendiri, Ini Rupanya Inspirasi Baju Sarat Aina Abdul, Kreatif Sungguh!

Oh! Artis

Ada Maksud Tersendiri, Ini Rupanya Inspirasi Baju Sarat Aina Abdul, Kreatif Sungguh!

Seperti yang umum sedia maklum, kekuatan vokal yang dimiliki penyanyi, Aina Abdul, menjadikannya sangat istimewa di hati penonton. Ramai yang tertunggu-tunggu persembahan penyanyi berbakat besar ini selepas gimik persembahan di AJL34 sebelum ini mencetuskan kontroversi.

ADVERTISEMENT

Namun untuk tahun ini, Aina memilih busana tona hitam dengan topi besar di bahagian kepala. Walaupun mendapat kritikan pada awalnya, persepsi penonton mula berubah apabila Aina menoleh memperlihatkan bahagian belakang baju tersebut. Memang wow!

Di Instagram, Aina menjelaskan maksud dan inspirasi di sebalik busana yang dipakainya itu. Topi yang direka seperti tempat tidur bayi menunjukkan metafora kepada lirik lagu ‘Semalam’.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by AINA ABDUL (@ainaabdul)

Manakala, susunan kain pleated yang sarat menggambarkan kisah penderitaan yang dialami wanita ini. Perincian pleated pada jaket juga hasil inspirasi daripada daun palas.

Selain pakaian, Aina turut mengambil berat mengenai pemilihan latar belakang yang menggunakan elemen parachute atau payung terjun. Elemen tersebut menggambarkan imej daun gugur yang ditiup angin dengan tambahan imej grafik ‘calar ungu’.

Di ruangan komen, dapat dilihat peminat tidak putus-putus memuji idea kreatif dan persembahannya yang memukau. Dinobatkan sebagai Naib Juara, ramai yang dapat menjangkakan kemenangan Aina malam tadi. Tahniah!

Kredit: Aina Abdul

+ Baca respon pembaca di Facebook Oh! Media

Comments

Lagi dalam kategori Oh! Artis

30 Hari Paling Trending

Ke Atas