Connect with us

Oh! Media

Tak Semua Yang Dikongsi Di Sosial Media Itu Indah. Seratus Influencer Kongsi Rahsia Mesra ‘Poket’ Dengan Serum Anti Bintik Hitam No.1 Di Dunia

Branded

Tak Semua Yang Dikongsi Di Sosial Media Itu Indah. Seratus Influencer Kongsi Rahsia Mesra ‘Poket’ Dengan Serum Anti Bintik Hitam No.1 Di Dunia

“Mahalnya…Tapi mesti bagus produk ni..”

Produk ‘High End’ merupakan rangkaian produk yang kebiasaanya boleh didapati di  department store atau butik jenama itu sendiri. Kebiasaannya, produk ini diimport khas daripada luar negara dengan harga lebih mahal. Bahan yang digunakan juga adakalanya mencecah ribuan ringgit.

Namun, bukan semua produk yang ‘premium’ ini berkesan untuk kulit wajah para wanita di negara Asia dengan masalah kulit kusam, garis halus  kulit sensitif mahupun berjeragat. Kadang-kadang, bila digunakan lagi bertambah teruk adalah!  

Jangan risau, kami nak share dengan korang tentang satu jenama produk mampu milik yang dapat membantu memudarkan bintik hitam pada wajah korang sepantas 2 minggu sahaja, Walaupun harganya mampu milik, tetapi ia mampu memberi kesan 10x ganda lebih baik dari bahan pemutih yang lain.. Harga pun sangat berpatutan !

Serum Anti Bintik Hitam No.1 Dunia Dengan Hasil 10 Tahun Penyelidikan

Benda baik takkan kami tak share kan? Haa, korang nak tahu tak yang NIVEA Luminous630 adalah serum anti bintik hitam no.1 di dunia! Dah lah banyak manfaat, saiznya mudah dibawa, senang untuk dicari dan harga pun lebih berpatutan!

Apa yang membuatkan kami yakin dengan serum NIVEA Luminous630 adalah dengan hasil penyelidikan menyeluruh selama 10 tahun yang memperlihatkan lebih daripada 50,000 molekul diuji, Pakar kulit saintis telah berjaya mencipta gabungan ramuan yang sempurna untuk menghilangkan bintik hitam. Kami memang approve sangat!

Seratus ‘Influencer’ Terkenal Hapuskan Bintik Hitam  Dengan NIVEA Luminous630 Anti Dark -Spot Serum

Kalau korang nak tahu, antara punca utama bintik hitam pada wajah adalah disebabkan pendedahan yang berlebihan kepada cahaya matahari. Apabila ianya berlaku,kulit akan mengeluarkan melanin lebih banyak dari kadar biasa. 

Tapi, korang sebenarnya dapat mengelakkan perkara ni daripada terjadi sekiranya korang mendapat perlindungan awal tau!

Kalau dulu kena pakai bedak sejuk berjam-jam untuk dapatkan kulit yang cantik. Sekarang dah lebih mudah hanya dengan NIVEA Luminous630 Anti Dark-Spot Serum.

Ia dirumus khas untuk mengurangkan bintik hitam, garis halus dan mampu menyerikan wajah dalam masa 2 minggu.  Tidak seperti rawatan laser dan produk pengelupasan, serum ini selamat digunakan daripada kesan sampingan menyebabkan kulit menjadi sensitif. 

Kalau korang nak tau, serum ini telah digunakan oleh ramai ‘influencer’ kecantikan tempatan. Antaranya Ayda Jebat, Emma Maembong, Elfira Loy, Dr. Say Shazril, Izzue Islam, Farah Nabilah dan ramai lagi.

Setiap daripada mereka berkongsi tentang bagaimana Serum NIVEA Luminous630 ini membantu mereka mengatasi masalah bintik hitam yang  timbul. Doktor dan pempengaruh media sosial, Dr. Say Shazril juga bersetuju bahawa serum anti bintik hitam dari NIVEA ini amat membantu wajah daripada masalah bintik hitam disebabkan terdedah kepada cahaya matahari, perubahan hormon serta bekas jerawat pada wajah.

Bagi selebriti seperti Ayda Jebat dan Emma Maembong pula, mereka menyifatkan bahawa memiliki kulit yang cerah juga pasti tidak akan terlepas dari masalah bintik hitam. Lebih lagi, usia yang semakin meningkat juga menyebabkan bintik hitam mula timbul dan semakin susah untuk ditutupi walaupun menggunakan alat solek. 

Sejak menggunakan serum NIVEA Luminous630 ini, mereka tak perlu lagi bergantung pada makeup dan tak malu nak jumpa dengan peminat walaupun secara spontan.

Berbeza pula dengan Elfira Loy, beliau menekankan bahawa kandungan 2x Hyaluron molekul kecil dan vitamin E sangat membantunya untuk dari masalah utama iaitu bintik hitam serta berjaya mengurangkan garis halus, lingkaran hitam pada bawah mata dan menaikkan keserian wajah selepas seharian sibuk melakukan aktiviti bersama keluarga.

Maknanya, artis dan ‘influencer’ kecantikan pun tak terlepas dari masalah kemunculan bintik hitam pada wajah! Namun, dengan bantuan serum NIVEA Luminous630 ni mereka berjaya untuk kekalkan wajah yang berseri dan yakin dengan kulit wajah walaupun tanpa solekan.

Manfaat NIVEA Luminous630 Serta Bahan Aktif 10x Ganda Lebih Baik Dari Produk ‘High End’

Tak semua produk pencerah mempunyai bahan pencerahan yang mampu membantu masalah semua jenis kulit. Ada juga bahan pencerah yang tidak sesuai dengan kulit sensitif dan kering contohnya macam hydroquinone atau produk pengelupasan.

Mujurlah, dengan pengalaman lebih 100 tahun,  para saintis berjaya untuk mencipta ramuan inovasi terobosan yang telah diuji dengan tyrosinase manusia bagi pemeriksaan inhibitor. Hasilnya, serum ini 10 kali lebih berkesan bagi mengurangkan bintik hitam berbanding butyl resorcinol (terkenal kerana dapat mengurangkan bintik hitam serta pigmentasi kulit yang tidak sekata).

Bukan itu sahaja, serum ini mengandungi sehingga 100 kali ganda kebaikan kojic acid yang dapat membantu dalam mengurangkan pembentukan melanin yang menyebabkan hiperpigmentasi pada kulit. Hiperpigmentasi pada kulit dapat mengakibatkan skin barrier menjadi teruk dan akan berlakunya kulit kering, mengelupas dan terhidrasi.

Satu lagi bahan yang sering disebut dalam produk kesihatan dan produk pencerahan kulit adalah arbutin. Seringkali, tahap penggunaan bahan arbutin terlalu rendah,namun dengan NIVEA Luminous630 Anti Dark-Spot  ia dapat memberikan keberkesanan sehingga 1000 kali ganda! Wow sangat!

 Rangkaian Produk Luminous630 Membantu Wajah Tampak Lebih Glowing!

Jangan berselindung lagi! Tiba masanya untuk korang cuba rahsia disebalik kecantikan seratus influencer dan selebriti di Malaysia ni! Hapuskan bintik hitam dengan NIVEA Luminous630 Anti Dark-Spot Serum. Bagi korang yang berminat, serum ini dijual di pasaran pada harga RM129 sahaja.

Korang boleh kunjungi kedai Watsons yang berhampiran ataupun di laman e-dagang Watsons, Shopee dan Lazada.

Untuk maklumat lanjut tentang produk NIVEA dan kemaskini terbaru, sila ikuti Facebook atau layari laman web rasmi NIVEA.

Lagi dalam kategori Branded

30 Hari Paling Trending

ohmedia telegram group
Ke Atas