Connect with us

Oh! Media

Rahsia Kulit Berseri Glass Skin Wanita Jepun, Jangan Skip Langkah Penting Ini

Branded

Rahsia Kulit Berseri Glass Skin Wanita Jepun, Jangan Skip Langkah Penting Ini

Sebut saja Jepun sudah tentu antara yang terkenal dari sana ada skincare mereka. Sebab itulah orang Jepun memiliki kulit wajah yang sihat dan cerah berseri tanpa cela ala glass skin. Tapi apa sebenarnya rahsia untuk mendapatkan kulit sedemikian?

Antara musuh utama untuk mendapatkan kulit idaman adalah jeragat dan parut jerawat yang membuatkan kulit kusam. Jawapan untuk masalah ini adalah proses hidrasi kulit. Ini kerana. ‘Hydration is queen’. Kulit yang terhidrasi sempurna akan menghasilkan kulit yang anjal, bebas kedutan dan paling penting sihat.

Jawapan untuk capai glass skin

Tapi, apa produk yang perlu dimasukkan dalam rutin skincare untuk mendapatkan kulit sebegini? Bukan sahaja membantu menghidrasi, malahan mempunyai kuasa pencerahan, Hada Labo Premium Whitening Lotion adalah jawapannya.

Losyen ini mempunyai bukan 1 tapi 3 agen pencerahan berkesan iaitu Niacinamide, Vitamin C & α-Arbutin. Bermakna ada 3 kebaikan dalam 1 produk sekaligus memberikan 3 kali kuasa pencerahan agar kulit lembab & cerah berseri, tiada jeragat dan parut jerawat.

Bahan popular untuk pelembapan, 2 jenis Hyaluronik Asid juga diformulasikan dalam Hada Labo Premium Whitening Lotion. Bayangkan betapa banyak bahan terbaik dalam satu produk, mesti ramai teruja untuk mencuba sendiri kan?

Bagi mereka dengan kulit sensitif, semestinya lega kerana mereka pun boleh guna produk ini kerana ianya bebas alkohol, sumber haiwan, pewarna, pewangi dan minyak mineral. Tak perlu risau lagi dengan risiko apabila mencuba produk baru dalam rutin harian.

Gunakan produk ini selepas setiap mencuci muka. Cara menggunakan losyen senang je. Setelah membersihkan muka, tuangkan jumlah yang mencukupi di telapak tangan dan tepuk lembut ke wajah hingga menyerap.

Sahut cabaran Tik Tok, berpeluang menang sehingga RM20,000!

@hadalabomy

Let’s join Hada Labo #CerahBerseriChallenge and stand a chance to win cash prizes worth RM20,000. #CerahBerseriChallenge #HadaLaboMY

♬ original sound – HadaLaboMY – HadaLaboMY

Nak tak kulit cerah berseri DAN hadiah wang tunai sehingga RM20,000? Korang berpeluang menang hadiah lumayan ini dengan menyertai #CerahBerseriChallenge di TikTok. Cuma perlu ikut langkah di bawah:

  1. Follow TikTok Hada Labo (@HadaLaboMY)
  2. Rakam tarian korang dengan langkah ringkas menggunakan lagu rasmi Hada Labo, ‘Teman Sejati’.
  3. Muat naik ke akaun korang dengan hashtag #CerahBerseriChallenge &  #HadaLaboMY. Pastikan akaun disetkan kepada public.

Setiap peserta dibenarkan menghantar lebih dari satu (1) video tetapi hanya layak menang 1 hadiah sahaja. Cabaran bermula dari Jumaat 1 Oktober 2021 (Jam 12.00 tengah malam) sehingga Ahad, 31 Oktober 2021 (11.59 malam).

Untuk alami kulit wajah cerah berseri ala orang Jepun, kenalah cuba sendiri Hada Labo  Premium Whitening Lotion. Untuk kesan optimum, gunakan keseluruhan rangkaian dari pencuci muka, esen, pelembap dalam satu rutin. Boleh dapatkan produk ini dari farmasi utama atau secara online di Lazada dan Shopee.

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media.

Penulis editorial sepenuh masa di Oh! Media. Memfokuskan sepenuhnya artikel-artikel berkaitan pemasaran.

Lagi dalam kategori Branded

30 Hari Paling Trending

To Top