Connect with us

Oh! Media

YouTube Menambah Fungsi Baru Untuk Creator dan Follower

Umum

YouTube Menambah Fungsi Baru Untuk Creator dan Follower

YouTube bukan sahaja telah menjadi tempat perkongsian video terkenal malah ia sentiasa berada di carta teratas untuk itu. Ramai pada hari ini telah menjadi pencipta kepada rangkaian, tidak kira Artis atau pemuzik, mahupun pengulas barangan kesihatan dan pembikin filem bebas. Hal sebergini telah membuatkan Google untuk menggalakkan lagi pengguna untuk mendalaminya, ini termasuklah menyediakan lebih banyak tools dan function untuk berinteraksi dengan peminat dan fans mereka.

Ciri-ciri komen baru cukup berguna, terutamanya bagi mereka yang cuba untuk menjalikan hubungan yang lebih erat dengan peminat mereka. Anda kini boleh pin komen yang anda suka di atas. Anda juga boleh menghantar “love” dengan menekan butang “show love with a heart”. Dan jika anda membalas komen, nama pengguna anda akan mempunyai warna sekelilingnya supaya peminat anda dengan mudah melihat komen atau reaksi datang daripada anda.

Satu fungsi beta akan datang dekat YouTube untuk pemilik, dimana anda boleh menyembunyikan ulasan yang mungkin tidak sesuai sehingga anda boleh meyelidiki mereka. Ia merupakan satu ciri pilih masuk dan sama ada atau tidak komen akan ditahan akan bergantung kepada algoritma yang menggunakan Google. Keputusan muktamad sama ada untuk meluluskan, menyembunyikan, atau melaporkan komen, itu terpulang kepada anda, kerana algoritma mungkin tidak akan sentiasa menjadi yang tepat.

Terdapat beberapa peralatan sudah ada yang sebelum ini YouTube menambah, seperti memberikan moderator untuk membantu anda menyemak komen mengenai video anda dan turut menyenaraikan perkataan dan frasa tertentu yang akan disenarai hitam. Jika anda seorang pencipta YouTube, beritahu kami apa yang anda fikirkan fungsi-fingsi dan ciri-ciri baru yang anda mahu.

Sumber : YouTube

Penjinak sepenuh masa di Oh! Media. Telah mencipta Oh! Media sejak dari dalam perut mak lagi. Hi Awak!

Comments

Lagi dalam kategori Umum

Trending

ITTIFY

To Top