Connect with us

Oh! Media

Xiaomi mula berjinak dalam pembuatan Drone

Umum

Xiaomi mula berjinak dalam pembuatan Drone


Pasaran peranti Drone adalah satu pasaran yang semakin berkembang dan pasaran ini dilihat juga telah menarik minat pengeluar telefon pintar Xiaomi.

Sebelum ini, mereka telah memberi sedikit petunjuk bahawa Xiaomi akan melancarkan satu peranti Drone tidak lama lagi. Walaubagaimanapun, Xiaomi telah mengesahkan perkara ini dengan memuat turun gambar drone dengan bilah kipas yang diperbuat daripada buluh selain melalui forum rasmi Xiaomi.

Selain itu, laporan sebelum ini juga memberkikan kita sedikit maklumat spesifikasi peranti Drone Xiaomi ini. Drone ini dijangkan akan hadir dengan teknologi rakaman dan penstriman video 4K yang mamput meletakkan ia salah satu Drone terbaik di kalangan jenama Drone yang lain.

Walaubagaimanapun, Xiaomi dilihat akan mengekalkan prinsip harga penjualan yang amat berpatutan dan Drone ini dikatakan mempunyai harga sekitar RM28++ yang lebih murah berbanding dengan jenama Dji Phantom yang jauh lebih tinggi.

Xiaomi Drone ini akan dilancarkan secara rasmi pada 25 Mei ini dan dijangka akan ditawrkan di pasaran China terlebih dahulu. Kita dapat lihat, jika produk ini dapat menembusi pasaran Eropah dan Amerika Syarikat, sudah tentu Xiaomi Drone ini dapat bersaing dengan jenama-jenama yang lain.


Penjinak sepenuh masa di Oh! Media. Telah mencipta Oh! Media sejak dari dalam perut mak lagi. Hi Awak!

Comments

Lagi dalam kategori Umum

Trending

ITTIFY

To Top