Connect with us

Oh! Media

Windows 10 : Anniversary Update

Umum

Windows 10 : Anniversary Update

Windows 10 : Anniversary Update telah mula dikeluarkan hari ini untuk ditawarkan kepada semua pengguna Windows 10 yang sedia ada, dengan memperlihatkan fungsi-fungsi serta ciri-ciri yang baru dan menarik untuk pengguna desktop dan juga smartphone. Seperti biasa windows akan mulu mengeluarkan update berperingkat bermula dengan pengguna desktop terlebih dahulu.

Terdapat pelbagai fungsi-fungsi baru yang diperkenalkan salah satunya adalah Windows Ink, ia bekebolehan untuk memcatat nota pada rakaman skrin serta lakaran idea dengan pantas. Windows 10 Anniversary Update turut membawa penambah-baikan kepada sistem sekuriti mereka iaitu Windows Defender, Selain itu juga, ia bekebelehan untuk menggunakan Windows Hello pada aplikasi Windows dan Microsoft Edge.

Pelayar web Microsoft Edge turut menawarkan sokongan pemalam yang mana membolehkan pengguan berupaya untuk menambah third party software seperti LassPass, Adblock, dan lain-lain. Banyak lagi Microsoft menawarkan fungsi-fungsi baru dan menarik termasuklah aplikasi Skype yang telah dipertingkatkan serta boot 20% lebih pantas dari sebelum ini.
Untuk pengguna-pengguna Windows 10, anda boleh menikmati Windows 10 Anniversary Update
secara percuma melalui Windows Update.

Penjinak sepenuh masa di Oh! Media. Telah mencipta Oh! Media sejak dari dalam perut mak lagi. Hi Awak!

Comments

Lagi dalam kategori Umum

Trending

ITTIFY

To Top