Connect with us

Oh! Media

(Gambar) Wanita Berhenti Kerja Untuk Bina Rumah Buluh Di Bali

Umum

(Gambar) Wanita Berhenti Kerja Untuk Bina Rumah Buluh Di Bali

ADVERTISEMENT

Elora Hardy sanggup meninggalkan kerjayanya sebagai pereka fesyen terkenal di New York untuk membina rumah buluh lestari di Bali, Indonesia. Hardy dan pekerja yang merupakan penduduk Bali menghabiskan masa 5 tahun untuk merealisasikan revolusi pembinaan rumah buluh ini.

Hardy memilih boron yang masih wujud secara semula jadi untuk merawat buluh dan memelihara ketahanan buluh yang digunakan.

Menurut Hardy, impian untuk membina rumah buluh itu diilhamkan oleh bapanya yang memilih buluh sebagai bahan utama dalam pembinaan kampus.

“Apabila pertama kali melihat struktur ini dalam pembinaan kira-kira enam tahun yang lalu, saya fikir, ini adalah sempurna. Mengapa tidak ini berlaku terlebih dahulu, dan apa yang kita boleh lakukan dengan ia di masa akan datang? 

Buluh mempunyai kekuatan mampatan konkrit, nisbah kekuatan-kepada-berat keluli, dan merupakan salah satu daripada tumbuh-tumbuhan yang paling pesat berkembang di dunia. Kerosakan dari serangga dan kelembapan adalah kelemahan utamanya, tetapi jika dirawat, struktur buluh boleh bertahan seumur hidup” – Hardy.

——————————————————–
https://www.facebook.com/ohperfumenista
Promosi hebat di Oh! Perfumenista
FREE POSTAGE + FREE TESTER
Whatsapp – 0122553390

 
Kini, rumah buluh 6 tingkat ini kini dinamakan Flora Hardy mempunyai keunikan tersendiri di Bali.

OHMEDIA: Ramai yang mempunyai impian untuk ada rumah seperti yang diimpikan. Kalau nak, kita boleh.

Penjinak sepenuh masa di Oh! Media. Telah mencipta Oh! Media sejak dari dalam perut mak lagi. Hi Awak!

Comments

Lagi dalam kategori Umum

30 Hari Paling Trending

To Top