Connect with us

Oh! Media

UMNO, MCA dan MIC Setuju Barisan Nasional Tidak Dibubarkan

Oh! Politik

UMNO, MCA dan MIC Setuju Barisan Nasional Tidak Dibubarkan

Gambar: Malaysia Dateline

Selepas Mesyuarat Dewan Tertinggi Barisan Nasional diadakan, mereka semua telah bersetuju untuk tiada pembubaran gagasan itu dan kekal pada status quo sedia ada.

Walaupun sebelum ini, MCA ada mencadangkan agar BN dibubarkan, namun Datuk Seri Mohamad Hasan berkata UMNO dan MIC tidak merasakan ia menjadi keperluan untuk membubar BN.

Mohamad menjelaskan, walaupun tiada konsensus untuk membubarkan BN, mesyuarat itu mengambil kira saranan yang dikemukakan dalam resolusi itu.

Justeru, katanya, Dewan Tertinggi BN bersetuju supaya satu jawatankuasa teknikal ditubuhkan pada peringkat negeri dan pusat secara bersama melihat semula struktur gerak kerja parti dalam menghadapi Pilihan Raya umum ke-15.

Bagi kerjasama antara UMNO dan PAS pula, ia turut dibincangkan di dalam mesyuarat berkenaan penyatuan ummah, namun ia diterima baik oleh MIC dan MCA yang memahami serta mendapat sokongan penuh dari rakan komponen.

+ Baca Respon Pembaca di Facebook Oh! Media.


Oh Media Gaming atau lebih dikenali dengan panggilan OMG merupakan sebuah lagi produk Oh! Media yang ditubuhkan atas dasar minat kami dalam dunia permainan video dan demi menyahut seruan dalam memajukan Sukan Elektronik (e-Sport) di Malaysia.

Banyak yang disediakan OMG hanya untuk korang merasai sendiri pengalaman bermain permainan elektronik seperti Playstation 4, Nintendo Switch, Xbox, Racing Simulator, NesClassic dan banyak lagi.

So, korang yang belum lagi sampai OMG tu boleh terus search Google Maps atau Waze “Oh Media Gaming” dan ikuti kami di Facebook Oh Media Gaming – OMG dan Instagram @ohmediagaming.

Penulis sepenuh masa di Oh! Media. Skop penulisan merangkumi segala aspek terkini & viral.

Comments

Lagi dalam kategori Oh! Politik

Trending

ITTIFY

To Top