Connect with us

Oh! Media

Tinjauan Nvidia curi tumpuan di CES 2017

Umum

Tinjauan Nvidia curi tumpuan di CES 2017

Para penceramah utama pertama untuk CES 2017 telah diumumkan, dan ia tidak lain daripada Ketua Pegawai Eksekutif Nvidia, Jen-Hsun Huang. Kali ini, syarikat ‘hijau’ grafik akan mempunyai banyak bercakap tentangnya dan berharap mempunyai pengumuman mengenai produk baru juga. Tahun lepas, Nvidia mengambil pentas di CES 2016 mengumumkan Drive PX 2, komputer super yang dibuat untuk kereta pandu sendiri.Pada CES 2017, Nvidia merancang bukan sahaja untuk menangani pasaran bagi kenderaan autonomi dan kecerdasan buatan, tetapi juga dalam bidang yang kebanyakan daripada kita berkaitan dengan: realiti maya, dan sudah tentu, permainan. Tidak banyak yang diperkatakan oleh Jen-Hsun Huang yang akan diperkenalkan semasa CES 2017, tetapi berdasarkan siaran akhbar dari Nvidia, ia mungkin boleh menjadi sesuatu yang agak menarik.
NVIDIA PX Auto-Pilot Car Computer with Dual NVIDIA Tegra X1 Processor
Yang berkata, kemungkinan Nvidia melancarkan jenama seni bina GPU baru (Volta) agak tipis, jadi tidak mendapat harapan anda pada itu. Tetapi rasa ingin tahu mengenai apa yang akan diumumkan untuk realiti maya dan permainan. Berdasarkan video teaser yang dikeluarkan oleh Nvidia hanya beberapa ketika yang lalu, realiti maya seolah-olah mempunyai sesuatu untuk dilakukan dengan kandungan dan bukannya perkakasan, serta inovasi VR dalam bidang tertentu seperti perubatan. Permainan, di sisi lain, mungkin boleh bermakna kemas kini utama kepada Nvidia Shield.

Nvidia CES 2017 keynote akan diadakan pada 4 Januari tahun depan. Oleh itu, sentiasa kemaskini dengan info-info dari Nvidia serta pengumuman yang akan dibuat oleh Nvidia pada hari itu sendiri, jadi menantikan.

SUMBER: Nvidia

Penjinak sepenuh masa di Oh! Media. Telah mencipta Oh! Media sejak dari dalam perut mak lagi. Hi Awak!

Comments

Lagi dalam kategori Umum

Trending

ITTIFY

To Top